Zelenski cere o anchetă internaţională asupra întregului sistem rusesc de genocid

158
Zelenski cere o anchetă internaţională asupra întregului sistem rusesc de genocid - zelenski-cere-1677678933.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski continuă demersurile pentru aducerea în faţa unui tribunal internaţional a tuturor celor implicaţi în invazia rusă în Ucraina, inclusiv a creierelor din spatele agresiunii, relatează Reuters.

„Vom demonta întregul sistem de genocid rusesc, de la executanţi la arhitecţii lui, şi îi vom aduce în faţa verdictelor legale”, a declarat şeful statului ucrainean în mesajul său video cotidian adresat conaţionalilor. El s-a întâlnit la Kiev cu procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan.

Deşi recunoaşte că aceasta nu va fi o sarcină facilă, Zelenski a spus că a răspunde la crimele ruse în faţa acestei agresiuni exact în termenii statului de drept şi exact cu puterea unui tribunal internaţional este ceea ce va servi drept una dintre garanţiile securităţii pe termen lung atât a ucrainenilor, cât şi a altor naţiuni.

Invazia rusă în Ucraina ar avea în mod inevitabil consecinţe juridice pentru toţi cei care au planificat-o, au aprobat-o şi au implementat-o, a afirmat preşedintele Ucrainei, care a subliniat că ar trebui anchetaţi şi conducerea politică şi militară a statului terorist (n.r. Rusia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4519 secunde