Zelenski le cere magnaților și politicienilor care au fugit din Ucraina să se întoarcă

173
Zelenski le cere magnaților și politicienilor care au fugit din Ucraina să se întoarcă - zelenski-1644940816.jpg

Articole de la același autor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel, luni, la oficialii, politicienii sau afaceriștii care au părăsit țara recent să se întoarcă în 24 de ore pentru a demonstra unitatea țării, în mijlocul amenințării tot mai iminente a unei invazii rusești, relatează Reuters.

„Este datoria voastră să fiți cu noi, poporul ucrainean, într-o astfel de situație. Sugerez să reveniți în patria voastră pe parcursul următoarelor 24 de ore și să stați umăr la umăr cu armata ucraineană, cu diplomația noastră și cu poporul nostru”, a spus Zelenski într-un discurs video.

Presa ucraineană a relatat că unii dintre parlamentari și afaceriști au părăsit țara în weekend, după ce SUA, Regatul Unit și alte țări occidentale și-au sfătuit cetățenii să părăsească Ucraina de urgență.

Cel puțin 20 de zboruri charter au plecat duminică din Kiev, mai mult decât oricând în ultimii șase ani de observații de zbor, a raportat Ukrainskaya Pravda, citând jurnalele de zbor. Cei mai bogați doi bărbați din Ucraina, Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, dar și Viktor Pinciuk, se numără printre cei care ar fi fugit.

„Întoarceți-vă la poporul vostru și la țara voastră, sursa fabricilor și averilor voastre”, a mai spus liderul ucrainean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4149 secunde