Zelenski: "Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real"

327
Zelenski:
Preşedintele Ucrainei cere „acţiuni fără întârziere” din partea lumii, în mijlocul atacului forţelor Rusiei asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, relatează BBC.

"Cea mai mare centrală nucleară din Europa arde chiar acum", a spus Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video publicată pe reţelele sociale.

El i-a acuzat pe ruşi că au tras intenţionat spre cele şase reactoare ale centralei de la Zaporojie folosind tancuri echipate cu termoviziune.

El a amintit de "catastrofa globală" de la Cernobîl şi a avertizat că un accident nuclear la Zaporojie ar avea consecinţe mult mai grave.

"Europeni, treziţi-vă, vă rog. Spuneţi-le politicienilor voştri că ruşii trag în centrala nucleară din Ucraina", a cerut el.

"Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real", a mai afirmat preşedintele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1964 secunde