Zelenski: "Rusia va considera sancțiunile slabe drept o permisiune de a ataca"

209
Zelenski:

Articole de la același autor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că noul pachet de sancțiuni occidentale împotriva Rusiei nu este suficient, iar în lipsa unor măsuri mai dureroase, rușii vor considera că au permisiunea de a continua cu atacurile. Dacă Vestul nu va reuși nici de această dată să prevină viitoarele masacre, va fi o greșeală istorică, a mai transmis Zelenski, potrivit The Guardian.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le cere occidentalilor o blocadă financiară totală împotriva Rusiei și oprirea importurilor de petrol rusesc. El a mulțumit pentru noul pachet de sancțiuni, care sunt dure, dar nu suficiente.

„Sunt blocate noi investiții în Rusia, se aplică restricții împotriva mai multor bănci din Rusia, se adaugă sancțiuni personale, precum și alte restricții. Acest pachet are un aspect spectaculos. Dar acest lucru nu este suficient. Dacă nu există un pachet cu adevărat dureros de sancțiuni împotriva Rusiei și dacă nu există nicio aprovizionare cu armele de care avem nevoie cu adevărat și pe care le-am solicitat de multe ori, aceasta va fi considerată de Rusia ca o permisiune. O permisiune de a merge mai departe. O permisiune de a ataca. O permisiune de a începe un nou val sângeros în Donbas”, a declarat Zelenski într-un nou discurs adresat Ucrainei.

Liderul de la Kiev adaugă însă că această situație poate fi încă evitată.

„Este încă posibil să se impună astfel de sancțiuni, asupra cărora insistă Ucraina, insistă poporul nostru. Este încă posibil să primim arme care să oprească cu adevărat această agresiune. Vestul o poate face”, insistă președintele Ucrainei.

Zelenski a mai precizat că, anul trecut, Occidentul ar fi putut să impună sancțiuni preventive care să împiedice Rusia să invadeze Ucraina.

„Dacă greșeala va fi făcută din nou, dacă nu mai există nicio acțiune preventivă, va fi o greșeală istorică pentru întreaga lume occidentală”, a avertizat Volodimir Zelenski.

Totodată, a descris exportul de petrol drept unul dintre fundamentele agresiunii Rusiei, care îi permite să nu ia în serios negocierile de pace. Astfel, el a cerut cât mai rapid un embargo asupra livrărilor de petrol rusești.

„Unii politicieni încă nu pot decide cum să limiteze fluxul de dolari și euro către Rusia din comerțul cu petrol, pentru a nu-și pune în pericol propriile economii. Embargoul asupra livrărilor de petrol rusești va fi aplicat oricum. Formatul va fi găsit. Singura întrebare este câți bărbați și femei ucrainene va mai avea timp să ucidă armata rusă, astfel încât voi, unii politicieni, și vă cunoaștem, să puteți împrumuta de undeva puțină hotărâre”, a mai spus Volodimir Zelenski.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6406 secunde