Zelenski spune că negocierile de pace cu Rusia sunt foarte dificile

75
Zelenski spune că negocierile de pace cu Rusia sunt foarte dificile - zelenskinegocieri-1648045238.jpg
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susține, într-un mesaj video transmis miercuri dimineaţă, că negocierile de pace cu Rusia sunt foarte dificile. El şi-a exprimat speranţa că cele trei summit-uri programate în această săptămână - G7, NATO şi UE - vor duce la sporirea sprijinului pentru Ucraina.

„Sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”, a declarat Zelenski, precizând că reprezentanţii ucraineni negociază în fiecare zi.

„Vom lucra, vom lupta cât mai mult posibil. Până la capăt. Curajos şi deschis. Negociatorii lucrează neobosit. Ne vom odihni doar atunci când când vom câştiga”, a adăugat el.

Zelenski a mulţumit totodată comunităţii internaţionale pentru sprijinul acordat ţării sale. El şi-a exprimat speranţa că cele trei summit-uri programate în această săptămână - G7, NATO şi UE - vor duce la sporirea sprijinului, adăugând că se aşteaptă la noi sancţiuni împotriva Rusiei şi la ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Atât Kievul, cât şi Moscova au revendicat succese pe câmpul de luptă marţi, la aproape o lună după ce Rusia a invadat Ucraina, declanşând un război care a dus deja la moartea a mii de persoane şi la un val de milioane de refugiaţi, notează DPA, citată de Agerpres.Pagina a fost generata in 0.2232 secunde