Zelenski susține că armata ucraineană ar putea elibera oraşul Mariupol dacă ar primi mai multe arme

132
Zelenski susține că armata ucraineană ar putea elibera oraşul Mariupol dacă ar primi mai multe arme - zelenskisustine-1649783710.jpg

Articole de la același autor

Volodimir Zelenski susține că Ucraina nu are armele necesare pentru a elibera oraşul port asediat Mariupol, care este aproape de a fi cucerit de forţele ruse.

„Dacă am primi avioane şi suficiente vehicule blindate grele, artileria necesară, am putea să o facem”, a spus preşedintele ucrainean într-un nou mesaj video.

„Sunt sigur că vom primi aproape tot ce avem nevoie. Însă nu doar că se pierde timp, dar se pierd şi vieţi ale ucrainenilor. Vieţi care nu se mai întorc”, a declarat Zelenski.

„Este şi responsabilitatea celor care încă ţin în uzinele lor armele de care are nevoie Ucraina. O responsabilitate care va rămâne mereu în istorie”, a adăugat el.

Liderul regiunii separatiste Doneţk, Denis Puşilin, a susţinut luni că oraşul port Mariupol din sud-estul Ucrainei, unde se dau lupte grele, a căzut în mâinile ruşilor, potrivit agenţiilor ruse de ştiri, relatează dpa.

Separatiştii se luptă de săptămâni, cu sprijinul armatei ruse, să cucerească Mariupolul, care are o importanţă strategică datorită situării sale la Marea Azov. Potrivit observatorilor militari occidentali, trupele ruse câştigă teren în războiul urban.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4811 secunde