Zelenski: "Ucraina face progrese în eforturile de obţinere a unor garanţii de securitate"

75
Zelenski:
Volodimir Zelenski susține că se înregistrează progrese în eforturile Ucrainei de a-şi asigura garanţii de securitate internaţională. „Negociem cu principalele naţiuni ale lumii pentru a oferi Ucrainei încredere în securitate pentru deceniile următoare”, a transmis preşedintele ucrainean în discursul său video zilnic.


Garanţiile de securitate internaţională s-au numărat printre subiectele discutate la reuniunea G7 de duminică la care Ucraina a participat pentru prima dată, relatează dpa, citată de Agerpres.


„Este prima dată în istoria statului nostru când este posibil să se stabilească astfel de garanţii. Nu ceva într-un memorandum, nu vreo dorinţă declarativă pentru un anumit curs, ci garanţii specifice”, a spus preşedintele ucrainean.

„Acestea ar fi nu numai semnificative din punct de vedere juridic, ci şi enunţate astfel încât să fie clar: ce anume, cine exact şi cum exact ne garantează”, a adăugat Volodimir Zelenski.


Una din cererile Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor armate este un angajament clar al Ucrainei faţă de neutralitatea sa politică, pentru care Kievul caută garanţii puternice de securitate internaţională.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.302 secunde