Zelenski: Ucraina nu va putea recupera Crimeea în viitorul apropiat

150
Zelenski: Ucraina nu va putea recupera Crimeea în viitorul apropiat - zelenski-1582837031.jpg

Articole recomandate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că recuperarea Crimeii, anexată ilegal de Rusia în 2014, este o parte inerentă a ideii naționale a Ucrainei, dar a recunoscut că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat, potrivit agenției Ukrinform. 


"Săptămâna are șapte zile, Pământul este rotund, iar Crimeea este Ucraina. Recuperarea ei este o parte inerentă a ideii noastre naționale. Vom face totul pentru ca steagul ucrainean să fluture peste Crimeea. Este o sarcină complexă care poate să nu aibă o soluție mâine", a spus Zelenski în discursul rostit la forumul "Age of Crimeea". 


Președintele ucrainean a subliniat, în cadrul evenimentului dedicat rezistenței Crimeii la ocupația rusă și transmis în direct de Kanal-5 al televiziunii ucrainene, că peninsula nu va deveni o "monedă de schimb" în procesul de identificare a unei soluții la conflictul armat din regiunea Donbas. 


"Astăzi, facem tot ce putem pentru a pune capăt războiului din Donbas și a nu-i pierde pe cei mai buni ucraineni în fiecare zi. Toate eforturile noastre sunt orientate spre aceasta. Dar acest lucru nu înseamnă că Crimeea încetează să mai fie pe agenda noastră sau că poate deveni prețul plătit pentru pacea în Donbas, pentru pacea în Ucraina", a spus el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3334 secunde