Zelenski, un nou mesaj din buncăr!

247
Zelenski, un nou mesaj din buncăr! - 8c8034be92df4eb0ac3248670c72deba-1646119712.jpg
Președintele Zelenski a cerut într-un discurs susținut scoaterea Rusiei din Consiliul de Securitate ONU:


„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie trebuie oprit imediat și distrus economic. Pentru a arăta că omenirea e capabilă să se apare, este necesar să luăm în considerare o închidere completă a cerului pentru rachete, avioane și elicoptere rusești. Un stat care comite crime împotriva civililor nu poate fi un membru al Consiliului de Securitate ONU. Pentru un astfel de stat, intrarea în toate porturile, canalele și aeroporturile din lume trebuie oprită. Un astfel de stat nu ar trebui să primească miliarde pentru exporturi de energie. A plăti pentru produse rusești înseamnă, acum, să plătești pentru uciderea unor oameni”, a spus Zelenski, într-un nou discurs, luni seară.

Zelenski a spus că, în ultimele cinci zile, 113 rachete de croazieră au fost lansate asupra Ucrainei din Rusia.



„Astăzi, forțele ruse au atacat cu brutalitate Harkovul cu artilerie. A fost în mod clar o crimă de război. Harkov este un oraș pașnic, acolo sunt zone rezidențiale pașnice, nu baze militare. Zecile de martori oculari ne dovedesc că nu a fost vorba de o singură lovitură din greșeală, ci intenția deliberată de a distruge poporul nostru.

Va fi cu siguranță un tribunal internațional pentru acest crime. Este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni din această lume nu vă va ierta pentru că ați ucis ucraineni nevinovați”, a spus Zelenski.

„Pentru dușmani, Kievul este principala țintă. Nu i-am lăsat să spargă apărarea Capitalei, ei acum trimit desant. Îi vom neutraliza pe toți.

S-a încheiat prima rundă de negocieri, negocieri în timpul cărora ne-au bombardat. Am semnat astăzi cererea de aderare la UE, ne-am câștigat dreptul să fim egali”, a mai spus președintele ucrainean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4624 secunde