Zi de doliu național în 13 august în memoria Reginei Ana, decretată în Republica Moldova

298
Zi de doliu național în 13 august în memoria Reginei Ana, decretată în Republica Moldova - reginaanadoliumoldova-1470399823.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri un decret pentru declararea zilei de 13 august drept zi de doliu național în memoria Reginei Ana, potrivit News.ro.

"În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României, Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național", se arată într-un comunicat al Președinției Republicii Moldova.

Astfel, în 13 august, în toate localitățile Republicii Moldova, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

De asemenea, la ora 10.00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere.

"În context, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicațiilor și la formarea programelor", se mai arată în comunicat.

Guvernul României a aprobat, miercuri, în ședința săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu național, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția.Sicriul cu trupul Re-ginei Ana va fi adus în țară în 9 august, la ora 15.15, și va fi transportat la Castelul Peleș, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piața Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4876 secunde