ZI DE FOC! Simulare de atac nuclear, chiar sub ochii lui Putin

243
ZI DE FOC! Simulare de atac nuclear, chiar sub ochii lui Putin - file20220216161kac8mx-1645253855.jpg

Articole de la același autor

Președintele rus Vladimir Putin va asista azi la exerciţii ale forţelor nucleare ruse, cu lansări de rachete balistice şi de croaziera, informează agenţia Interfax.

Manevrele, anunțate vineri de Moscova, potrivit agenției ruse Tass, vin într-un moment de maximă tensiune între Rusia și Occident. Kremlinul a asigurat că a început deja o retragere a trupelor de la granița ucraineană, dar oficialii din SUA și Europa au spus că nu au văzut încă semne care să confirme această variantă, scrie libertatea.ro

Vladimir Putin va coordona personal, azi, o serie de manevre militare din Rusia, care implică lansarea de rachete balistice și de croazieră, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Moscova.

Agenția rusă Tass a subliniat că manevrele fuseseră planificate anterior. Ministerul a precizat că exercițiul va verifica printre altele fiabilitatea armelor forțelor strategice nucleare și non-nucleare. Forțele Aerospațiale și Forțele de Rachete Stategice vor lua parte la manevrele militare de descurajare, așa cum au fost descrise de Ministerul Apărării. La lansările de rachete vor participa forțele Districtului Militar Sudic, care se vor alătura flotelor de la Marea Neagră și Marea Baltică, au mai spus oficialii ruși. Întrebat dacă manevrele militare ruse nu vor spori tensiunile deja existente, Kremlinul a spus vineri că acestea sunt „absolut transparente”. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a adăugat că execițiile cu rachete balistice au loc în mod regulat și nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Exercițiul militar complex și prezența personală a lui Putin transmit un mesaj important Occidentului, în plină criză generată de mobilizarea masivă a trupelor ruse la granița ucraineană.

Rusia a negat constant planurile privind o invazie a Ucrainei, dar joi a avertizat că ar putea fi nevoită să răspundă militar, dacă revendicările adresate Occidentului nu îi vor fi satisfăcute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2251 secunde