Zona euro are 50% șanse să se destrame, consideră premierul slovac

189
Zona euro are 50% șanse să se destrame, consideră premierul slovac - robertfico1656935c-1346356670.jpg

Articole recomandate

Viitorul zonei euro este amenințat și există 50% șanse ca aceasta să se destrame, a afirmat astăzi premierul slovac, Robert Fico, scrie Agerpres.ro, care citează AFP.

De asemenea, în opinia sa, supraviețuirea blocului celor 17 state ce formează zona euro va depinde de modul în care statele membre vor gestiona criza. Reacția lor în fața apelurilor lansate pentru o integrare europeană mai substanțială va conduce fie la "consolidarea Uniunii Europene și a zonei euro, fie la destrămarea ei", consideră Robert Fico.

În condițiile în care criza financiară ce a atins Grecia amenință să se propage în Spania și Italia, unii economiști sugerează divizarea zonei euro în două părți, una mai puternică ce ar regrupa țările din nord și alta mai slabă, cu țările din sud, pentru a li se permite acestora din urmă să-și redreseze economia. "Dacă acest lucru se va întâmpla, Slovacia trebuie să rămână cu orice preț în nucleul zonei euro, este motivul pentru care trebuie să ne respectăm angajamentul de a consolida finanțele publice în conformitate cu regulile țărilor din zona euro", a adăugat premierul slovac.

Citește mai mult...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5858 secunde