Colegiul de Arte celebrează astăzi 66 de ani învățământ vocațional artistic la Constanța

413
Colegiul de Arte celebrează astăzi 66 de ani învățământ vocațional artistic la Constanța - 1669189234512-1669622082.jpg
Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța sărbătorește 66 de ani de existență și performanță în educație printr-o serie de manifestări programate marți, 29 noiembrie 2022. Cu această ocazie, vor avea loc spectacole, sesiuni de referate, expoziții, mese rotunde, activități extracurriculare dedicate acestui eveniment.  

Astfel, pe scena sălii de spectacole ”Sergiu Celibidache” vor avea loc, la ora 11.00 și la ora 16.30, spectacole ce vor reuni elevii secțiilor de coregrafie, muzică și arta actorului. Vom avea printre invitați reprezentanți ai autorităților, ai altor instituții școlare, ai mediului universitar, sponsori și, totodată, foști profesori, foști elevi, părinți.

La ora 16.00, se va organiza, în galeria de artă a colegiului, vernisajul expoziției ”Repere vizuale” ce cuprinde lucrările elevilor de la secția de arte vizuale.

Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa funcţionează, ca unitate şcolară cu profil artistic, din anul 1956, sub denumirea de Şcoala de Muzică şi Arte Plastice. Instituţia şi-a menţinut rolul de centru de formare iniţială şi continuă în domeniul artistic, pentru toate generaţiile de absolvenţi, de la înfiinţare până în prezent. Începând cu 1 septembrie 2006, prin OMEC, cu acordul Casei Regale a României, unitatea de învăţământ a primit denumirea de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”. Şcoala a luat numele Reginei Maria, pentru dragostea pe care aceasta o purta Dobrogei şi pentru faptul că a patronat artele cu atât devotament în cursul vieţii ei, aducând muzica cultă şi artele la Constanţa.

Pagina a fost generata in 0.7592 secunde