Au fost depuse 1.768 de contestații la Bacalaureat. Vineri rezultate finale

435
3
Au fost depuse 1.768 de contestații la Bacalaureat. Vineri rezultate finale - examene-1720606338.jpg

Articole de la același autor

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la finalul perioadei de depunere a contestațiilor ce privesc lucrările la Bacalaureatul 2024 s-au înregistrat 1.768 de solicitări: Limba română (REAL)- 570; Limba română (UMAN)- 162; Matematică- 308; Istorie- 200; Biologie- 255; Chimie- 17; Fizică- 25; Geografie- 77; Informatică- 37; Socio-umane- 117.

Reamintim că media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Pentru candidații care obțin media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 12 iulie.

Reamintim că la celălalt examen național – Evaluarea Națională 2024, în urma reevaluării lucrărilor, mediile s-au modificat astfel: 300 de medii au fost mai mari, adăugându-se sutimi cuprinse în intervalul 0,02 - 0,48; 550 de medii au fost mai mici, scăzându-se sutimi cuprinse în intervalul 0,02 - 0,65. Pentru celelalte note contestate, media nu a fost influențată. 

Comentează știrea

Laura
Miercuri, 10 iulie

Inainte de a comenta rezultate la examen cls a8a si bac, ar trebui observat cum acesti copii isi cauta cu degetul codul si apoi sa-si vada notele! Cand se afisa numele, era mult mai usor de urmarit tabelul cu rezultate! Asta nu e protectie a datelor personale/anonimizare! De multi ani nu se pot vedea lucrarile inainte de contestatii, nu mai vorbim!

epoca informationala
Miercuri, 10 iulie

Din pct. meu de vedere anonimizarea e buna, doar prin prisma "misto-ului" desi daca arati public se pot vedea mai multe inclusiv prostia si ploconul [ ca nu are justificare pe nota ]. Cu toate neajunsurile, anonimizarea are multe avantaje [ fraudele pe bit deja au o pondere relevanta ... dar e mai amplu subiectul ]. Mai simplu, anonimizezi cu cod si gasesti cu degetul pe tabelul de la poarta scolii, asta ca asa e alternativa. Mail sau SMS individualizat nimica ??? sau poate cont individual pe site minister si vezi tot ce tine de "elevul repectiv". Asta inseamna un sistem informational bine elaborat, vezi de toate aspectele majore ! Bit-ul nu e un dusman prin conceptie, dar poate fi in fct. de cum e folosit ! [ medicina si bisturiul cu opusul :) ] Atit vechiul mod cu numele cit si cel actual au si avantaje si dezavantaje, e mai mult optiune si nu contrazice nu nimica afirmatia initiala ca "anonimizarea e buna". Eu as fi indecis daca ar fi sa aleg o optiune !

Răspuns la:
Adăugat de : Laura, Miercuri, 10 iulie
Inainte de a comenta rezultate la examen cls a8a si bac, ar trebui observat cum acesti copii isi cauta cu degetul codul si apoi sa-si vada notele!...
optiuni
Miercuri, 10 iulie

Viata asta cu trendul informational, sa fie mai "usoara, buna". Chiar in conditiile optime ca decuplezi complet de grup [ scoala, cunoscuti ] si foarte individualizat vine ca se pierd unele aspecte chiar si "stari mai altfel !". Una e ca primesti un sms acasa si cam atita, alta ca mai mergi la scoala mai un coleg mai apropiat, mai un motiv de sarbatoare, mai 1profesor ! Si ascunderea asta tot pe acolo ... asa coleg poate ca te mai uiti si cu scop "moral" doar ca lumea de azi e in schimbare majora si unele aspecte anterior de "bine" azi sint duse pur cu scop "dubios !". De asta poate si anonimizarea ca e si contextul de azi ! Din 2 rele ...

Răspuns la:
Adăugat de : Laura, Miercuri, 10 iulie
Inainte de a comenta rezultate la examen cls a8a si bac, ar trebui observat cum acesti copii isi cauta cu degetul codul si apoi sa-si vada notele!...
Pagina a fost generata in 0.5946 secunde