DEZASTRUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNT. "Să vă ia naiba cu BACU vostru și cu cine o mai veni!"

3066
11

Articole de la același autor

Pentru cei peste 7.000 de candidați prezenți săptămâna trecută în cele 22 de centre de examen, orele petrecute ieri în fața avizierelor liceelor unde au absolvit, până la momentul afișării rezultatelor, au fost poate cele mai de coșmar din viața lor. Se dădeau pronosticuri, se făceau supoziții, dar nimic concret. 

În jurul orei 12, când în sfârșit au apărut notele a început și isteria: "Ștefane, tu ai rupt-o rău! Ce-i mă băiatule cu notele astea?", "Băăăăi, a cincea oară am reușit cu 6,03!", "Să vă ia naiba cu Bacu vostru și cu cine o mai veni!", "Bă, dacă nici când învăț nu iau și alte trânte reușesc, nu mai cred în Bac!". Dar cea mai tare ni s-a părut disperarea unei eleve care printre hohote de plâns a exclamat în curtea Liceului "C.A. Rosetti": "Băăăi, știam că o să-l pic, da’ nu mă așteptam la notele astea așa mici!".

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, promova-bilitatea la nivelul județului nostru, în această sesiune de bacalaureat, înainte de contestații, este de 54,28 %.

În ceea ce privește promovarea pe filiere, situația se prezintă astfel: absolvenți din promoția curentă și anterioară, filiera Tehnologică - 37,14%; absolvenți din promoția curentă și anterioară, filiera Teoretică - 80,42%; absolvenți din promoția curentă și anterioară, filiera Vocațională - 84, 48 %.

Candidații din seria curentă au promovat examenul de bacalaureat în proporție de 60,60%, iar dintre candidații din seriile anterioare au promovat 31,37%. "Ceea ce înseamnă că o dată cu trecerea anilor, probabilitatea de a trece acest examen de Bacalaureat și de a obține diploma este tot mai mică", declara ieri prof. dr. Răducu Popescu, inspector general.

Anul trecut școlar, în sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2012, s-a înregistrat o promovabilitate de 45,17 %, înainte de contestații.

Din aceeași sursă, am aflat că un elev de la frecvență redusă din cei 522 prezenți a reușit să obțină o medie peste 9, alți trei colegi înregistrând medii între 8 și 8,99. De asemenea, un elev de la fără frecvență, din cei 28 prezenți, a luat o medie peste 7.

Opinia inspectorilor de specialitate despre subiecte

Prof. Daniela Bălănescu, inspector școlar de specialitate matematică: "Anul acesta la proba E.c), disciplina matema-tică, elevii au avut patru tipuri de subiecte: mate-info, științele naturii, tehnologic și pedagogic, în funcție de profilul terminat. Din cele patru variante diferite de subiecte pregătite de Ministerul Educației Naționale a fost extrasă varianta 2.

Au fost trei subiecte cu câte 30 de puncte și 10 puncte din oficiu. La subiectul I au fost șase itemi de nivel mediu, la care se cerea rezolvarea completă, iar la subiectul II, respectiv III au fost câte două probleme de algebră și analiză mate-matică, cu câte trei cerințe gradate de la simplu la complex. Subiectele au respectat programele școlare în vigoare, au fost bine structurate din punct de vedere al gradelor de dificultate, astfel încât elevii care au tratat cu responsabilitate acest examen să nu întâmpine dificultăți în rezolvarea subi-ectelor. Modelele de subiecte diferențiate publicate pe edu.ro, precum și simulările din luna martie organizate de către I.S.J. Constanța au familiarizat elevii cu tipurile de subiecte, modalitatea de abordare și rezolvare a lor".

Prof. dr. Cristina Maria Ivan, inspector școlar de specialitate română: "Subiectele la disciplina Limba și literatura română au fost realizate diferențiat, în funcție de profil sau specializare, astfel, având un grad mediu de dificultate. Totodată, subiectele au fost în concordanță cu programa de bacalaureat și au vizat evaluarea capacităților de analiză, sinteză și argumen-tare a candidaților".

Prof. Paula Iordan, inspector școlar: "Anul acesta, subiectele au fost bine structurate, oferind tuturor elevilor posibilitatea de a fi rezolvate, nivelul lor fiind unul mediu, cuprinzând toate epocile istorice. Fiecare din cele trei subiecte a avut 30 puncte și 10 puncte din oficiu. Cerințele au fost clare, permițând elevilor care au parcurs programa școlară să obțină nota minimă de 5".

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
IBIbmBCdJPIBCvrDM
21 august 2014
rfhVybWRYwoqPdWUIp

5Oe7vD fepxptilzehn, [url=http://uhlfdwsswlyo.com/]uhlfdwsswlyo[/url], [link=http://txsqcbihbcol.com/]txsqcbihbcol[/link], http://bpbvphaeelzv.com/

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.862 secunde