Directori "executați" pe capete, cu dreptatea în brațe. "Sunt lucruri nefirești. Puteau să reacționeze..."

13407
21
Directori

Articole de la același autor

Pentru încă o săptămână, Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" va mai fi locul de fericire sau… maximă tristețe al candidaților la concursul pentru funcția de director și director adjunct, mulți dintre ei picând la ceea ce părea să fie cea mai ușoară probă: evaluarea CV-ului.

La o săptămână de la declanșarea probelor orale am numărat 36 de respinși. De la o zi la alta asistăm cum directori cunoscuți în sistem pică această probă și pe bună dreptate se întreabă de ce nu li se iau în calcul actele doveditoare care nu au reușit să fie încărcate pe platforma special creată.

Ieri, prof. Mitică Iosif, lider sindical prezent activ la interviuri, afirma că mulți candidați nu au încărcat documentele necesare pentru a acumula punctajul prevăzut de metodologie adăugând că au existat niște documente obligatorii prin care se certifică faptul că acel candidat se încadrează în concurs. Întrebat de ce a existat o derogare în cazul anumitor candidați care nu încărcaseră documente pe platformă, iată ce ne-a răspuns: "Mulți dintre colegii noștri s-au legat de acea derogare de câteva ore dată de minister, dar care s-a referit la documentele încărcate greșit pe platformă. De exemplu, au fost documente scanate foarte prost și nu se vedeau semnături, ștampile și nu exista vreo garanție că este document real și legal. Cei respinși, zilele acestea, fie nu au încărcat pe platformă suficiente documente sau au încărcat documente care nu sunt relevante pentru criteriile din metodologie, astfel încât să poată obține punctaj".

Ce schimbări vrea să propună sindicatul

Totuși, dacă acești candidați au la ei documentele pe care nu au reușit să le transmită, de ce nu se iau în calcul? "E adevărat, dar metodologia spune că se evaluează ceea ce există pe platformă. Și aici este o scăpare a ministerului. De altfel, noi strângem în acest moment puncte de vedere și contabilizăm situațiile nefirești și vom solicita clarificarea multor aspecte, pe care vrem să le aducem la cunoștința ministerului la final. Pentru a se ține cont la următorul concurs care, conform Legii educației naționale, ar putea avea loc chiar anul viitor, în lunile martie-aprilie", a declarat același lider.

Se va cere ca evaluarea CV-ului să fie programată prima probă, astfel încât să meargă la testarea scrisă doar cei care au promovat. "Vom propune și modificarea punctajului anexa 3, pentru că e nefiresc să dai un punct pentru doctorat, în condițiile în care sunt relativ puțini colegii din învățământul preuniversitar care au acest titlu. Să dai un punct pentru stagii de formare în străinătate, în condițiile în care sunt la fel de puțini colegii care merg în vizite de studiu. Și dacă nu are nici studii postuniversitare din start a pierdut trei puncte fiind la limita notei 7. Încă un criteriu de 0,25 pierdut și nu mai poate merge mai departe. Dar aceste lucruri au avut timp și candidații să le sesizeze atunci când a apărut metodologia în dezbatere publică. Puteau să reacționeze, să se coalizeze. Acum sunt supărați pe grilă, că nu-i avantajează punctajul!", a mai adăugat același interlocutor.

Ministerul cere dovada!

Pe de altă parte, consilierul ministrului Educației, Mirabela Amarandei, a declarat pentru "Cuget Liber" că nu poate fi invocat faptul că platforma nu a funcționat și respectivii candidați au trimis documentele și nu au fost înregistrate. "Teoretic, ar trebui să dovedească faptul că le-au înscris pe platformă și s-au trezit fără ele. Pe de altă parte, metodologia specifică faptul că în cazul în care un document nu este încărcat pe platformă el nu mai poate fi adus ulterior. Și vorbim de cele care să ateste studiile sau parcursul profesional", a mai precizat consilierul ministrului.

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 2 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Popescu
27 octombrie 2016
sfat prietenesc

Concursul este concurs. Nu stii sa-ti faci dosarul, sa incarci, sa verifici,ai gresit si esti sanctionat. Sunt directori de ani de zile pe functii pentru ca nu au vrut sa fie altii sau i-au numit inspectoratul . Fiti demni si parasiti postul cu fruntea sus, nu va milogiti. Scolile vor functiona si fara voi.

GiAna
27 octombrie 2016
sfat prietenesc

Cred că am atins un punct nevralgic.... nu-i așa, domnule Popescu ? Prea mulți nemulțumiți de prestația d-voastră, vă fac să nu vedeți lucrurile așa cum sunt scrise. Cine se milogește și la cine ? Sunt o persoană cu coloană vertebrală și chiar dacă nu credeți eu nu am fost numită politic, NICIODATĂ ! ( de altfel nu aș accepta o asemenea funcție dacă aș ști că nu am acele competențe despre care vorbeam mai sus... ) Să dea Domnul ca lucrurile să fie ok pentru copiii și profesorii școlilor noastre, indiferent cine va fi director ! Sunteți de acord ?

Răspuns la: sfat prietenesc
Adăugat de : Popescu, 27 octombrie 2016
Concursul este concurs. Nu stii sa-ti faci dosarul, sa incarci, sa verifici,ai gresit si esti sanctionat. Sunt directori de ani de zile pe functii...
Profesor
27 octombrie 2016
Pentru GiAna

Stimata colega, Acum inteleg mai bine mesajul dumneavoastra. Cu toate acestea sunt obligata sa remarc faptul ca metodologia, buna sau rea, a stabilit niste repere pentru concurs. Unul dintre acestea se referea la analiza si punctarea documentelor incarcate pe platforma electronica nicidecum a celor aflate asupra candidatilor. Stiati acest lucru inca de la proba scrisa. Chiar cu ceva timp inainte de aceasta. Nu doresc sa avem un dia;log lipsit de logica si rerspect colegial. Este bine ca ati protestat la comisie, chiar si in prezenta acelui observator ministerial dar haideti sa fim onesti: puteau ei decide altceva decat metodologia ? Au ei aceasta putere ? Nu era mai bine daca toti directorii nemultumiti, alaturi de profesorii care ii doreau in functie, sa protesteze chiar de cand a aparut metodologia ? Nu ar fi fost mai eficient acel demeres, facut in septembrie ? Poate ca, ocupata cu scoala si pregatirea concursului, in ultimele 5-6- saptamani nu ati mai citit ziarele, dar eu am vazut articole care acuzau sindicatele de faptul ca s-au aliat cu politicul solicitand amanarea acestui concurs cu cateva saptamani sau chiar in vara 2017. Stiati ? Ma bucur ca sunteti, macar partial, de acord cu povestea ciudata a accederii in corpul de experti in management. Cred ca un astfel de expert trebuie sa aiba si stiinta selectarii, a utilizarii corecte a documentelor necesare in functie de prevederile unui document oficial. Da, asa este, vinovatii sunt in umbra, undeva mult mai sus decat noi.

Diana
27 octombrie 2016
Director

Cu tot respectul pentru autoarea articolului dar care directori cad pe capete cu dreptatea in mana ? Care dreptate ? Cea personala, cea din mintea fiecaruia, plasmuita din frustrari (precum cele ale lui Vasile; apropo, ce doreai sa fii:director plin sau adjunct sau ai candidat si si ?; ce o fi, o fi dar functie sa fie,nu ?) sau cea impusa de lege ? Ne convine sau nu, legea scrisa negru pe alb si impusa tuturor celor care au participat la acest concurs a fost metodologia adoptata de minister. Toti au cunoscut prevederile sale si atunci va intreb de ce nu exista documente relevante pe platforma ? De ce unii vin cu ele la purtator si considera ca ar trebui luate in considerare cand de fapt ar fi trebuit sa le aiba incarcate pe platforma ? Daca au aceste documente, desigur. Haideti sa fim seriosi si obiectivi. Viata merge inainte si nimeni nu este de neinlocuit. Cand au ajuns directori cu delegatie, adica prin voia inspectorului scolar general si nu a colegilor lor, a fost perfect. Acum pica o proba a concursului, intr-o incercare ce depindea doar de ei, si brusc nu mai este in regula.

pentru GiAna
27 octombrie 2016
raspuns

Repet , nu sti sa faci un CV, nu sti sa raspunzi la niste intrebari de clasa a IV-a nu ai ce cauta pe post de director. Nu sunt un frustrat , sunt cadru didactic, fost director, care atunci cand a vazut ca nu mai face fata, a renuntat cu multi ani in urma , cu concurs luat). Ce vreti mai mult decat oameni fara valoare in comisii sau facute pe ochi frumosi? Directori cu specializarea ed. fizica aveau in comisie pe Popescu , fost general, Ene fost director demis din functie ????. Am mai auzit o bazaconie ca directorii picati vor ramane pe functie ??!!!

GiAna
27 octombrie 2016
Răspuns

Mare păcat că sunteți cadru didactic... totuși nu cred că sunteți cadru didactic pentru că ar trebui măcar să știți să scrieți corect românește : nu știi se scrie întotdeauna cu doi ,, i"... Vă doresc numai bine !

Răspuns la: raspuns
Adăugat de : pentru GiAna, 27 octombrie 2016
Repet , nu sti sa faci un CV, nu sti sa raspunzi la niste intrebari de clasa a IV-a nu ai ce cauta pe post de director. Nu sunt un frustrat , sunt...
Popescu
27 octombrie 2016
greseli

Poate doamna sau domnul a scris din repezeala cu un singur " i". In rest, are dreptate! Virgula e pusa bine?

roset
27 octombrie 2016
sindicat,jurist

Ușurel, că ,,se rupe"! Păi, nu voi i-ați ales? Nu pe voi nu vă interesează adunările de sindicat? Nu voi votați ca primarii din "48? Nu voi vă duceți la adunările de sindicat cu cea mai mare silă? De ce ați ales ,,prostul ăla cu pantofii lăcuiți"? Nu era mai bun cel fără pantofi?

Răspuns la: sindicat, jurist?!
Adăugat de : eu, 27 octombrie 2016
Care jurist?! Prostul ala cu pantofi lacuiti care nu stie cum il cheama cu buletinul in mana?...Vai de mama noastra, daca asteptam sa ne reprezinte...
gabriel teodorescu
28 octombrie 2016
dovezi

... simplu cei care au facut export si/sau print screen, pot demonstra cu usurinta. ...

Popescu
28 octombrie 2016
pentru GiAna

Stimata doamna, directorul Scoli gimnaziale nr 29 ( scoala de renume) a picat pe merit, datorita fatului ca nu a stiut sa treaca de testul grila. Nu merita aceasta functie deoarece nu a reusit sa se impuna in fata unui colectiv puternic cum este cel al Scolii nr. 29. A fost adusa politic din mediul rural de catre fostul general Popescu care a impanzit scolile cu directori din randul profesorilor de ed. fizica. Restul directorilor din scolile de renume au luat toti concursul. Nu ati fost cappabila PLECATI!

21 comentarii. Pagina 2 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4666 secunde