Elevul-problemă de la "Traian" intenționează să dea în judecată conducerea liceului

3141
19
Nu mulți elevi constănțeni și-ar fi permis să înfrunte conducerea unității de învățământ în care învață, și poate de aceea Alexandru Bajdechi, clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Traian", fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor constănțeni, nu renunță în a-și susține punctul de vedere legat de scăderea notei sale la purtare. 


Dincolo de dreptul la replică pe care l-a trimis redacției "Cuget Liber", în urma apariției articolului "Cine este și ce a pățit elevul-problemă de la Liceul «Traian»", la adunarea generală a Consiliului Județean al Elevilor (CJE) ce a avut loc vineri, 28 februarie, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Alexandru Bajdechi a declarat că, dacă nu se revine asupra notei sale scăzute la purtare, va acționa în instanță consiliul de administrație al liceului. 
"Mă voi folosi de cazul câștigat de un profesor, care a primit mustrare din partea consiliului de administrație al școlii unde predă, iar Curtea de Apel Galați a emis o sentință potrivit căreia decizia de sancționare este declarată nulă, deoarece a fost dată de un consiliu de administrație ilegal constituit. Consiliile de administrație din școli sunt ilegal constituite. Conform Legii nr. 1/2011, președinții consiliilor de administrație sunt directorii școlilor, care trebuie aleși de consiliul profesoral, nu numiți de ISJ, cum se întâmplă de ani buni. Prin urmare, sunt constituite ilegal, lucru admis și de instanță. Curtea de Apel Galați a considerat că adresa din 38.559 din 4.04.2013 emisă de Ministerul Educației și Cercetării, prin care se precizează că toate consiliile de administrație din școli se organizează în conformitate cu un ordin din 2005, nu poate fi luată în considerare, întrucât o adresă nu poate modifica o lege în vigoare", a mai declarat elevul Alexandru Bajdechi. 


Plictiseală mare la adunarea generală a CJE 
În ciuda îndârjirii cu care acest fost președinte de CJE își urmărește scopul, adunarea generală la care am asistat vineri a de-monstrat că elevii nu își au încă liderii de care au nevoie. Întâlnirea a debutat cu o extrem de plictisitoare citire a noului Regulament de funcționare a acestui for, care a durat aproape o oră, timp în care câțiva dintre cei 30 de elevi prezenți în sală și-au găsit de lucru ascultând muzică în căști, verificând mesajele sau pur și simplu navigând pe Facebook. 
Poate un pic de atenție au dat intervenției avocatului Mihaela Ispas, invitată să le vorbească despre prevederile noului Cod Penal și care le-a pus în vedere că fapte dezinvolte îi pot aduce pe elevi în instanță.
Și pentru că pe ordinea de zi se afla și discutarea cazului colegului lor Alexandru Bajdechi, l-am întrebat pe actualul președinte CJE, Andrei Gîlcă, ce pași s-au făcut. 
"Am constituit o comisie care a făcut o vizită de lucru la Liceul «Traian», dar nu am reușit să obținem prea multe informații. Am discutat cu colegii lui din liceu și am încercat să obținem o audiență la domnul director, dar nu am reușit, pentru că era ocupat. Vom mai face demersuri, pentru că vrem să aflăm de la cei câțiva profesori care vor să dea în vileag procedurile care au fost", a adăugat elevul Gîlcă. 
Cât despre demersurile CJE pentru decontarea navetei, acestea bat pasul pe loc, din 17.000 de elevi constănțeni care ar trebui să beneficieze de reducere pe transportul în comun, doar 800 plătesc mai puțin, conform statisticilor de la Regia Autonomă de Transport în Comun. 


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
nu conteaza
3 martie 2014
Vai de capul lui !!

Singurele lucruri pe care il caracterizeaza sunt tupeul si nesimtirea. Daca o sa dea in judecata , sper ca liceul traian sa castige procesul si sa-i mai ceara si daune morale pentru toate jignirile aduse profesorilor cat si colegilor sai. Din cate am inteles vrea o cariera politica sau in sistemul judiciar, evident, Bajdechi se va potrivi perfect cu peisajul de politicieni corupti manati de propiile interese. Opriti articolele cu acest individ !!

andreea, XI b
3 martie 2014
colegu

esti cea mai mare rusine pentru acest liceu. imi vine sa te scuip de cat ori de vad pe hol. esti o mare JIGODIE. stii tu ce ai facut

eu,cainele maidanez
3 martie 2014
primaria cta si ecarisajul

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEANEu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe

???
3 martie 2014
ce cauta asta in ziar ?

Ce tot il promovati pe asta atat ? A facut oare ceva interesant sau folositor pentru elevi sau pentru liceul ala ? Nu. Asa ca va rog sa nu mai scrieti de toti nef***** frustrati ca nu-i baga nimeni in seama, indiferent de cati bani va da ta-su. Incredibil ce nu face omul pentru bani, simona cred ca o vinzi si pe ma-ta pentru cateva sute de euroi. Ca asta faci, te vinzi fix ca alea de pe centura. Si se pare ca-ti si place...

coleg
3 martie 2014
makidon cu bani

un makidon cu smeker cu banii lui tata. vezi ca au ramas niste pomi in mamaia in care sa te infigi cu bolidu pe care ti-l da taticu sa il conduci. promit sa imi aduc cainele saptamanal langa monumentu pe care o sa ti l ridice familia acolo!

Elev
3 martie 2014
Alexandru Bajdechi

Alexandru Bajdechi este persecutat pentru ca vrea sa demaste mizeriile din sistemul educational, un adevarat om de caracter si un lider al nostru, al elevilor.

Nikita
12 martie 2014
Mafia din sistem

Alexandru Bajdechi este persecutat pentru ca vrea sa demaste mizeriile din sistemul educational, un adevarat om de caracter si un lider al nostru, al elevilor. Nustiu daca este adevarat sau nu dar: 1. sistemul educational are probleme grave este adevarat. 2. directori deturneaza fonduri fura si instaureaza teroarea spagii 3. nu respecta si voturi contra, nu este democratie in Romania este dictatura spaga a pumnului in gura a hotilor 4. de ce decizile luate si modelele de tricouri nu au fost prezentate cu 1-2 luni inainte si legea spune ca trebuie sa fie minim trei oferte si sa se anunte licitatie sau concurs in 2 ziare unul national si unul local. 5. fac pariul fie nu s-a spus pretul fie se mai unfla pretul. 6.indiferent ce decizie ea scoala este scoala de stat ca atare intr-o tara democratica nu poate impune o uniforma legal la nimeni ata timp cat legea tarii spune ca este optionala sunt persoane care nu isi permit o uniforma costa 2-3 milioane si ai nevoie de 3 adica 6-9 milioane 10% din copii nusi permit acest lux mai au 2-3 frati acasa parinti someri. 7.La fel si cu libertatea elevilor de a esi din scoala pai aia care le ea parinti uniforme sa-i tina inchisi aia care nu ea sa zburde liberi unde vor si sa fim sinceri este liceu nu scoala la scoala sunt de acord ca sunt ciutani dar la liceu sunt deja tineri si adulti au aproape 17 ani asa ca nu sunt gradinita nu ai voie sa-i inchizi , atat timp cat legea tarii nu obliga si nici moral nu este normal ce ma mira scoliile I-VIII respectiv I-X au dillaila nu au uniforme si ies afara cand vor fumeaza beau aici nu sunt de acord. 8. Daca tipul are barba si este tupeist, la cata dezordine este intara asat si ce directori de scolii tupeisti si dictatori corupti si manelisti sunt, tipul este OK 9. Aia la teologie ce au raie paduchi de ce nu se rad asa si el daca ii place nu este interzis si daca ii sta bine , trebuie sa se tunda si sa se rada cand ii radeti si tundeti pe toti popi si barbosi si latosi din tara ca sa se mai spuna inca odata pe luna ca pe an se spune de mii de ori ca Romania este o tara super rasista si inculta plina de analfabeti. 10. Daca lupta sau nu daca isi face reclama sau nu nu conteaza macar el mai tine frau mafiei eu cand am terminat scoala am ramas cu impresia execrabila profi corupti incopeteti bagati pe rude f.....t....a....i mita si care cerseau si te dadeau cu capul de tabla ca nu dadeai mita sau nu aducei flori , furau fondul calasei , comitetul de parinti si de elevi numai c.....u.....v.......e si p....r....o....s.....t....i ca peste tot dealfel in Romania iar cea mai mare dovada este ca desi se faceau olimpiade pe scoala mereu castigau cu 10 pilosi si la faza pe judet din nota 2 si 3 nu iesa niciunul de ce oare pt ca acolo nu mai tinea asa mult cu spaga in scoal pe clasa il alegea pe pilos apoi pe scoal pe al mai pilos sau spagagiu iar pe faza judeteana lua nota 2 sau 3. Pe faza clasa si scloa aveau subiectele dinainte sau le schimba lucrarea , la faza Judeteana nu tinea faza si lua nota ce o meritau. Am 30 de cunoscuti olimpici pe clasa si pe scoala si acum 70% abea acum termina o faculate si 50% sunt someri iar restul lucreaza la mama si tata.

Nikita
12 martie 2014
ROMANIA ESTE RASISTA SI NAZISTA

ROMANIA ESTE RASISTA SI NAZISTA Elevii si parintii care sustin aceasta mafie din sistem si acest rasism inpotriva acestui elev sunt constienti ca vor suporta consecintele penale pentru formare de grup infractional (Mafie) si ca risca sa ea intre 20-100 de ani de faculate romaneasca(parnaie), iar pt rasism in forma agravanta si publica si discriminare 6+4 ani =10 ani de puscarie plus daune maorale 1 milion de euro fiecare. VOR SUPORTA CONSECINTELE IN NUMELE LEGI CONSILUL EUROPEAN ANTI DISCRIMINARE SI INTERNATIONAL SE VA PRONUNTA ROMANIA VA VI OBLIGATA SA II MAI PLATEASCA ACESTUIA AZIL RASIAL SI ANTITERRORIST MAFIOT IN OXFORD UK SI SA-I PLATEASCA STUDIILE IN UK SI O PENSIE DE DISCRIMINAT DE 5000 DE LIRE UK PE VIATA PLUS O AMENDA DE 10 MILIOANE DE EURO. IAR ROMANIA VA MAI CAPATA INCA O DATA STATUTUL DE CEA MAI RASISTA TARA DIN LUME, IAR ROMANII VOR FI PRIVITAI CA ATARA CA NISTE MAFIOTI RASISTI SI SALBATICI INTR-UN CUVANT MAFIOTI NAZIST

Domnului Nikite
28 martie 2014
Sugestie

De ce nu încerci matale să soliciți o eutanasiere? Nu doare, te duci ușor, ușor, scapi de toată angoasa care te macină. Succes!

19 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2297 secunde