FELICITĂRI, Bianca Costea! La sesiunea specială a Bacalaureatului, doar jumătate din elevii constănțeni l-au și promovat

996
FELICITĂRI, Bianca Costea! La sesiunea specială a Bacalaureatului, doar jumătate din elevii constănțeni l-au și promovat - bianca-costea-1685098850.jpg
Conform situației centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, din totalul celor 163 de candidați care au susținut sesiunea specială a examenului național de bacalaureat din acest an, 131 de elevi au promovat (rată de reușită: 80,37%.)

Pe tranșe de medii se înregistrează următoarea situație: 47 de medii între 9 și 9.99, 35 de medii între 8 și 8.99, 26 de medii între 7 și 7.99, respectiv 22 între 6 și 6.99.

Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10. Nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Rezultatele au fost afișate astăzi, 26 mai, înainte de ora 12:00, în format letric la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfășurare a sesiunii speciale) și online, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Tot astăzi, în intervalul orar 12:00 - 14:00, eventualele contestații la probele scrise se depun sau se transmit prin mijloace electronice la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Candidații care doresc reevaluarea lucrărilor și se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate și vor completa declarația-tip. Candidații care vor transmite cererea online, vor completa declarația-tip, o vor scana și o vor transmite, însoțită de copia scanată a cărții de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori.

Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfășurat în perioada 11 - 25 mai 2023 la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (județul Prahova). Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la această sesiune s-au înscris 10 elevi constănțeni, după cum urmează: de la Liceul cu Program Sportiv “N. Rotaru” Constanța - 5 elevi (3 canotaj, 2 înot); de la Colegiul Național de Arte “Regina” Maria Constanța - 1 elev (gimnastică); de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” Constanța - 2 elevi (1 șah, 1 baraj lot restrâns olimpiadă); de la Liceul Teoretic “N. Bălcescu” Medgidia - 1 elev (handbal) și de la Liceul Teoretic “Traian” Constanța - 1 elev (baraj lot restrâns olimpiadă).

Din cei 10 s-au prezentat opt, iar dintre aceștia doar patru au reușit să-l promoveze. Remarcabilă este reușita campioanei Bianca Andreea Costea, înotătoarea olimpică de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”: nota 10 la Istorie și Geografie și 9,65 la Limba română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3471 secunde