Măgari cu două picioare! Nesimțirea de a folosi telefonul în timpul orei

5552
87
Măgari cu două picioare! Nesimțirea de a folosi telefonul în timpul orei - fondnesimtirea-1444920832.jpg

Articole de la același autor

Transformate din utile în obsesii, telefoanele mobile au ajuns să constituie motivul cel mai acerb de supărare al profesorilor care se trezesc în fața unei clase de nesimțiți lipsiți de cel mai elementar respect față de omul de la catedră. 


"Când îi văd cum se ascund în spatele clasei și butonează telefonul, în timp ce eu mă chinui să fac ora de fizică să fie antrenantă și atractivă, parcă îmi vine să mă las de meserie!", ne mărturisea, ieri, un reputat profesor constănțean. Iar un altul adăuga: "Când un elev se joacă cu mobilul în oră, nu cred că este vorba de plictiseală, ci mai bine zis de nesimțire, lipsă de educație. Nu cred că se poate pune problema plictiselii la ore, ci a dezinteresului. Da, este necesar mobilul, dar numai în situații cu adevărat reale, nu ca să ne facem poze, să-i filmăm pe profesori sau colegi ori să răsfoim Facebook-ul minut cu minut". 


Argumente pro și contra 
De partea cealaltă, directorii deja se declară exasperați de această "boală". 


"Când aud părinții că trebuie să aducă un top de hârtie copilul lor la școală, știu deja că este vorba despre recuperarea telefonului", ne declara prof. Claudia Nițu, directorul Colegiului Energetic din Constanța. 


Bineînțeles că cei mai mulți părinți se justifică spunând că, în vremurile actuale, când pericolele pândesc la tot pasul, au nevoie să țină legătura imperios cu odraslele lor. 


Interesant este că printre argumentele pro se mai numără și acela că un telefon "bengos" le "cumpără" stima și respectul în colectivitate. Cu cât este mai performant, cu atât copilul este considerat mai "jmecher".


Cât despre argumentele contra, dincolo de efectele negative asupra sănătății, pe termen lung, telefoanele mobile sunt principala sursă de ceartă în timpul orei, dar și în familie. 


Tocmai de aceea, am stat de vorbă cu prof. psiholog Maria Moga, care consideră că dependența de telefonul mobil este asemănătoare cu multe altele. 


"Un elev nu o să-și recunoască niciodată dependența de telefonul mobil. Dar, din discuțiile cu părinții, se pot trage concluziile. Cert este că această dependență constituie una dintre cauzele scăderii randamentului școlar, pe care am întâlnit-o, personal, mai ales în rândul elevilor de gimnaziu. La clasă, este foarte important să fie puse la punct câteva lucruri încă din prima oră de curs. Mai ales că în Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ este stipulat foarte clar că elevul nu are voie cu telefonul mobil nici la ora de curs, nici la examene", a mai adăugat prof. Moga. 


Întrebată cum se poate ajunge totuși la eliminarea acestui "disconfort" din timpul orei, același psiholog a afirmat că "ține de tactul profesorului și de relația lui cu elevul". 


La revenirea dintr-un proiect ce s-a desfășurat în Franța, o profesoară de la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia povestea că unul dintre elevii cu care a făcut deplasarea a scos în timpul unei ore de curs a unui profesor francez telefonul mobil. "Nu vreți să știți cât de ofensat s-a simțit respectivul profesor, care și-a luat propriul telefon și l-a aruncat cu toată forța spre elevul vinovat, bineînțeles fără a-l vătăma, ci mai mult spre a-l pune la respect forțat", a spus profesoara. 


Așadar, dincolo de orice nevoie pe care o resimt părinții pentru a comunica cu odraslele lor sau aroganța de a-și etala "scula", rămâne problema respectului față de omul de la catedră și efortul lui de a-i face oameni de viitor pe… dobitoci. 


Comentează știrea

87 comentarii. Pagina 9 din 9. Click pe pagina dorită : 1 ...8 9 
herodot
18 octombrie 2015
sa dam cartile pe fata!

la franceza, fizica si romana se pare ca nu avem decat un singur profesor! in realitate, cei mai multi profesori predau fie romana, fie franceza, fie fizica! dar cum "precedentul", bata-l vina... subzista, au gasit motiv nevinovatele sa-si inscrie copilul la clasa la care sunt si diriginte - ce coincidenta! nu-i asa?

Răspuns la: nelamuriri
Adăugat de : un cititor neutru, 18 octombrie 2015
Ma scuzati ca intervin in discutia dumneavoastra colegiala(?!?) dar din cite imi aduc aminte eu, materia exista, nu se preda, parca se spunea ca este...
Maria
21 octombrie 2015
Un proiect fenomenal!

Sistem performant pentru succes! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea mai buna calitate, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Porneste rapid si cere acum toate informatiile, la adresa de email: [email protected]

ELENA
22 octombrie 2015
OFERTA PART - TIME

Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email:[email protected]

un alt parinte,
27 octombrie 2015
Nedumerire

Termenul "sictir" vine din limba turca? La unii se lipeste ca o manusa...

Răspuns la: vorbesti in NEcunostinta de cauza
Adăugat de : parinte revoltat, 18 octombrie 2015
auzi, scrie undeva ca nu ai voie? daca tot ma cunosti, stii foarte bine ca la noi in liceu au existat atatea ... "antecedente" de genul acesta! ma...
Învățătoarea
29 octombrie 2015
pe bune?

Ia te uita! Eu am vazut destui magari in doua picioare, pe post de profesori, care-si butoneayz telefonul in ora sau chiar le suna. Copiii de la cine sa invete si, mai ales, cum? Am vazut destui nesmititi in doua picioare (adulti!) carora le suna telefoanele in biserica sau in timpul spectacolelor. Fata, hăi, care te dai jurnalistă, n-ai mai găsit de cine să te legi, decât de copii? Și la ce școală ai învățat să pui astfel de titluri?

parinte nemultumit
8 noiembrie 2015
raspuns

de unde vrei sa stiu? intreaba un vorbitor de turca!

Răspuns la: Nedumerire
Adăugat de : un alt parinte,, 27 octombrie 2015
Termenul "sictir" vine din limba turca? La unii se lipeste ca o manusa...
Dan
25 februarie 2016
Se poate totusi...

In primul rand ca nu copii sunt de vina, ci parintii, pentru ca ei le ofera aceste telefoane. Cat despre nevoia de a-i supraveghea, care este fireasca, dar se poate rezolva cu telefoane obisnuite, de tip vechi, cu butoane si afisaj care nu permite jocuri sau navigare pe net. E evident ca aceste telefoane trebuiesc inchise in timpul orei sau predate la catedra.

87 comentarii. Pagina 9 din 9. Click pe pagina dorită : 1 ...8 9 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3831 secunde