Dezamăgirea directorului Centrului "Th. Burada":

"Ne luptăm cu morile de vânt, dar nu renunțăm!"

1485
14

Articole de la același autor

La începutul acestei veri, Centrul Cultural "Theodor Burada" s-a mărit considerabil prin cuprinderea a încă două entități, respectiv Direcția de film, devenită Secția de exploatare a filmului, și reînființarea Ansamblului "Brâulețul". 


"Aceste două noi secții sunt foarte importante, mai ales că pentru reîn-ființarea ansamblului ne-am luptat foarte mult. Înființat în anul 1957, acesta a fost desființat în 2010, iar acum ne este foarte greu, pentru că nu găsim amatori și oameni competenți pe cât ne-am fi dorit pentru posturile de dansatori și instrumentiști în orchestră. Foarte adevărat că și salariile sunt mizerabile, pentru cei cu studii medii fiind vorba de salariul minim pe economie. Indiferent de vechime, indiferent de experiența profesională. Este chiar dezolant și dezamăgitor să-i convingi. Am făcut concursul o dată, îl vom mai repeta la sfârșitul lunii iulie și sperăm să reușim să demarăm un proiect frumos. Ne-am dori o lansare frumoasă pe la sfârșitul lunii august, așa cum ar merita un ansamblu atât de așteptat și de dorit. Am obținut și colaborarea unui dirijor important, Cristian Obrejan, directorul Centrului de promovare a culturii tradiționale de la Slobozia, conducător de ansamblu foarte important, cu o experiență extraordinară", declara directorul Doina Voivozeanu. 


Cu tristețe, managerul de origini din Botoșani mărturisea că a constatat că zona noastră nu are o apetență deosebită pentru fenomenul cultural. 


"Comparând cu alte zone, aici, în Dobrogea, nu există deschidere pentru acest gen de muzică, în timp ce alții se luptă pentru locuri într-un ansamblu folcloric, fiind chiar absolvenți de Conservator, pe aceleași salarii. La Slobozia, pentru un post de acordeonist sunt înscriși cinci candidați. La Constanța, lucrurile se urnesc mai greu, apetența populației merge spre alt gen de distracție. Și nu sunt de condamnat. Fiecare conform educației și mediului în care a crescut. Tinerii se duc în cluburi, la terase. Dar totul pornește din școală, din sistemul de învățământ. Nu primesc ceea ce trebuie și asta nu e vina noastră. În alte țări, copiii sunt îndrumați de mici către cultură și către artă. La noi nu știm cum să tăiem orele acelea cât mai mult. Facem matematică, tehnologie, infor-matică, dar puțină educație culturală nu le trebuie? Ne luptăm puțin așa cu morile de vânt, dar nu renunțăm", a mai spus același interlocutor.


"Trecem de pe ecran mic pe ecran mare!" 
Întrebată cum se prezintă agenda culturală a centrului constănțean în această vară, Doina Voivozeanu afirma că dorește organizarea de evenimente în aer liber: "Ca urmare a succesului de care s-a bucurat recenta noapte a filmelor din Parcul Tăbăcărie, acțiune organizată împreună cu Asociația Descoperă Constanța și ShortsUp, ne gândim să mai provocăm asemenea întâlniri, pentru că mulți constănțeni și-au exprimat dorința de a petrece și altfel timpul liber". 


Iar Dan Cojocaru, șeful Secției cinematografie, a adăugat: "Ne-am dori chiar de săptămâna viitoare să inițiem un maraton de filme, de genul trilogiilor Mad Max sau saga Stăpânul Inelelor, chiar și Urzeala Tronurilor. Trecem de pe ecran mic pe ecran mare. Pentru că, din nefericire, spațiile de difuzare a filmelor în aer liber în Constanța lipsesc cu desăvârșire. Am vrea chiar să ne aducem propriul ecran în Piața Ovidiu și să facem proiecție de film. Pe litoral, am început deja difuzarea de filme în grădina din Eforie Nord și urmează și grădina din Saturn".


Cât despre mult-așteptata inaugurare a fostului cinematograf "Republica", la acest moment s-a ajuns în faza discuțiilor pentru achiziții și dotări, termenul de inaugurare prelungindu-se spre sfârșitul lunii august. 


Până atunci, planurile pentru timpul liber al turiștilor, dar și al constănțenilor capătă altă turnură. "Dacă vedem că nu vin oamenii către noi, atunci venim noi către ei cu evenimentele, în spații neconvenționale. Chiar și la intrarea în Mamaia ne-am gândit să montăm un ecran, din dorința de a le oferi o alternativă plăcută la timpul petrecut pe terase, în compania unei beri sau a unui suc", a mai adăugat Dan Cojocaru. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
vai, mama lui
6 iulie 2016
de sustinator...

Pai, ce hal de sustinator e asta? Cu restul comentariilor e de acord?

Nicu
6 iulie 2016
halucinatii

nu inteleg ce aveti cu dna Stan? cred ca aveti halucinatii, educati-va 'copii' si apoi comentati; vedeti ca s-au deschis tarabe de vandut diplome bac, master si facultate; sunt ieftine si plecati in diaspora !!

Fara
6 iulie 2016
studii

Aaa! Dvs, d-ul Nicu, sunteti cel care cunoasteti filiera de achizitionare a diplomelor? Tot prin dvs a facut rost stan de diploma de licenta? Ani in urma s-a tot comentat pe seama aceasta si s-a vehiculat ca nu ar avea studii, dovada si lipsa de pregatire profesionala despre care se tot comenteaza.

Răspuns la: halucinatii
Adăugat de : Nicu, 6 iulie 2016
nu inteleg ce aveti cu dna Stan? cred ca aveti halucinatii, educati-va 'copii' si apoi comentati; vedeti ca s-au deschis tarabe de vandut diplome...
TBOD
6 iulie 2016
la PENSIE!!!

Madam, ia-ti pensia si du-te......O "specialista "ca mata, mai bine lipsa. Sper ca actuala conducere PSD a Municipiului si a judetului, sa faca ordine si curatenie cu astfel de indivizi, obisnuiti cu salarii mari si competenta derizorie. Auzi tu cine sa infiinteze si cine se pricepe la teatre si folclor....Voievozeanca. Hai, ma lasi??

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6397 secunde