Schimbări în învățământ sau promisiuni de ministru? Materii noi la gimnaziu și libertate școlii

1814
17

Articole de la același autor

Aflat la Constanța în cadrul unei întâlniri cu inspectorii școlari generali din județele Constanța, Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, Galați și Buzău, ministrul Educației, Adrian Curaj, a făcut publice intențiile sale pentru viitorul apropiat în ceea ce privește învăță-mântul românesc, care au stat și la baza discuțiilor.


Așadar, subiectele au fost legate de examene și de pregătirea lor, dar și despre mult reclamata simplificare administrativă. "Vrem foarte mult ca timpul cadrului didactic să fie dedicat școlii și elevului, și mai puțin birocrației, uneori exagerată. Este foarte importantă descărcarea lor administrativă. Desigur, dacă se înțelege nevoia de mai multă transparență, în sensul că școala își face un raport financiar, va povesti mai bine ce programe are împreună cu cine, și în zona neguvernamentală, și cu firmele, la ce programe lucrează. 


De asemenea, sunt necesare minime modificări pentru un cadru normativ coerent, astfel încât lucruri care de ani de zile nu se mișcă să poată fi reglate. Cred că au fost prea multe rearanjări, permanent se mai întâmplă câte ceva, cred că ne trebuie un pic de încredere, continuitate și un mesaj în care predic-tibilitatea să fie în echilibru cu inovarea", a detaliat ministrul. 


Săptămâna viitoare va fi anunțat planul curricular pentru gimnaziu, iar ministrul promite câteva surprize, chiar câteva materii noi. "Încet-încet, vom da libertate școlii pentru a planifica ceea ce dorește să facă în pregătirea elevilor", sună promisiunea lui Adrian Curaj.


Întrebat când se anunță concursurile pentru funcția de director, ministrul a declarat că pregătirile se află în fază finală. "Am fi putut să anunțăm metodo-logia, dar suntem într-o fază în care vrem să stabilim o evaluare online la nivel național pentru cei care decid să se înscrie. În ideea că procesul de selecție va fi mai transparent și orientat către performanță", a spus același ministru, adăugând că se află în dez-batere publică metodologia și noua bibliografie pentru concursul de inspec-tori școlari generali și adjuncți.


În final, am aflat de la Mirabela Amarandei, consilier al ministrului, că anul școlar viitor nu va putea începe chiar cu toți directorii unităților de învă-țământ triați și numiți prin concurs. 


Dacă stăm să ne uităm cât au durat concursurile pentru inspectori generali și adjuncți, cel mai probabil să asistăm la o lungă trenare a etapelor de concurs.


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Gogu Pedagogu
26 martie 2016
Ministru neputincios

Domnule ministru sa intelegem ca dumneavoastra ati dat ordin ca elevii sa fie scosi de la ore ieri pe frigul acela sa participe la ziua politiei in piata Ovidiu impreuna cu profesorii si directorii de scoli.Daca nu ,atunci dati-o afara pe madam Bucovala ,daca are idei comuniste.Sa va fie rusine!!!!! .

rusine BUCOVALA
26 martie 2016
isj de toata jena

incompetente tinute de ani de zile la isj pe banii statului. abia acum ies la iveala prostiile si nesimtirea acestor inspectoare de atatia ani pe functii cu bani multi si minte putina. periculos de incompetente! presa sa ia atitudine si sa scoata prin articole dese aceasta mafie si nedreptate. multumim presei pentru articole! cati bai a cheltuit statul pentru a plati incompetenta si oamenii merituosi stau la catedra. jos cu inspectorii care au jugnit si continua sa vorbeasca de sus cadrelor care muncesc sa le asigure lor indemnizatia pe care nu o merita

parinte
26 martie 2016
pedagogic

La Pedagogic de ce nu ati ajuns, Domnule Ministru? Directorii lipsesc zile intregi de la școală. Este de neconceput!

Popescu raduci
26 martie 2016
Lunch

La bueno?

parinte
26 martie 2016
la Dan Barbilian?

Cu Stan cum ramane? Tot asa? Ne-am pierdut rabdarea, face prea multe aceasta directoare isterica, plina de draci in permanenta.

CADRE
26 martie 2016
MULTUMIM DIN INIMA!

Doamna consilier Mirabela Amarandei, ati spus un lucru mare care ne bucura enoooorm! Speram sa fie chiar asa, dar va rugam fiti cu ochii pe noi, ca ne place sa-i tinem pititi pe directorii incompetenti! Stim care sunt, dar ne facem ca ploua! Exemplul de pe locul I din top 10......cine sa fie? Stan Mihaela, de la sc. 28! Stiti care, directoarea de la scoala-jucarie, care tocmai a avut minunata serbare la biblioteca judeteana, cea care sta teapana in poza, singura pe lume! HUOOOOOO, AFARAAAAA! CAND O DATI JOS?

atentie
26 martie 2016
isjcta

La scoala nr.6,,Nicolae Titulescu "Constanta elevii sunt dati afara de la ore.,,Cine nu are chef de ora, poate sa plece pe teren ca nu primeste absenta ',spun profesorii elevilor ,zilnic.Directoarea Scolii 6 ,vrea directorat la Scoala 5,asa se lauda, sa o desfiinteze si pe aceasta, ca doar de atat este buna.Doamna Bucovala, cunoasteti acest lucru?De ce trebuie desfiintata scoala 6,ce interese se ascund ?

Parinte indignat
26 martie 2016
Pedagogic

Urmeaza schimbari si la Colegiul Pedagogic? Invatatoare care dau copii afara, in ploaie, parinti exasperati care ajung sa sune la politie, diriginte care umilesc parintii liceenilor si doua directoare care se plimba prin tara cu avionul pe banii institutiei! Halal Colegiu european!

Un parinte
26 martie 2016
Colegiul Pedagogic

Da' de minunata diriginta Coralia care le povesteste elevelor de la clasa 9 a cum si-a inceput ea viata sexuala, ce zice doamna Ciubotaru? Rusine! Scoala de renume?

Alt parinte
26 martie 2016
CNPCB

Ce renume? Directoarea aia care e cu nasul pe sus tot timpul! Fa ordine in ograda, cucoana! Sau sa faca Inspectoratul ceva cu tine.

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3865 secunde