Se cere anularea concursului de directori. "A lovit grav în directori onești și a punctat carieriștii"

7001
91
Se cere anularea concursului de directori.

Articole de la același autor

Teoretic, astăzi este programat la Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" ultimul candidat constănțean la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct, prof. Tanța Nanu susținând probele orale pentru Școala Gimnazială nr. 31 din Constanța.


De-a lungul celor 17 zile de examinări au intrat, pe rând, sub tirul comisiilor - constituite pentru fiecare candidat în parte - marea majoritate a actualilor directori sau directori adjuncți constănțeni, prea mulți dintre cei aflați acum în managementul grădinițelor picând la proba CV-ului.


La ora actuală, celor 30 de candidați picați la proba scrisă li se alătură alți 41 picați la evaluarea CV-ului și unul singur - prof. Isabela Marcu - la proba interviului.


Săptămâna viitoare, pe 18 noiembrie, vor fi afișate rezultatele finale, urmând ca la jumătatea lunii decembrie, după contestații, să se știe clar cine și unde va conduce.


Scăderea prestigiului candidaților "picați"


Ca urmare a valului de nemulțumiri iscate la nivel național, a fost inițiată o petiție online prin care se solicită anularea concursului de directori, specificându-se "hibele" organizării sale.


Până la închiderea ediției, doar 180 de cadre didactice din țară și-au dat acordul pentru această petiție, din care am spicuit următoarele:


"Deși s-a declarat o campanie de «depolitizare», în fapt s-a creat pentru prima dată cadrul pentru o politizare abuzivă a numirii managerilor școlari prin abuzuri de apreciere din partea aleșilor politici locali. Acest așa-zis concurs a fost organizat într-o perioadă nepotrivită, de natură să creeze dezorganizarea procedurilor specifice calendarului școlar. Consecințele acestui concurs amplifică dezorganizarea, prin schimbarea a numeroși profesori în clase în timpul anului școlar. Altă consecință gravă este scăderea prestigiului cadrelor didactice în fața elevilor (care îi văd «picați», fără să perceapă că succesul și insuccesul la acest concurs au fost de natură aleatoare, nelegate de performanțele reale ale cadrelor didactice) fenomen agravat de condiția anterioară de directori a multora dintre cei abuziv astfel schimbați și de desfășurarea acestui fenomen în plin an școlar. Nu pot fi de acord cu disponibilizarea bruscă a mii de cadre didactice suplinitoare, în plină iarnă, doar pentru că ocupau catedre rezervate, pe care brusc și masiv revin titularii, nici cu situația ca sute de școli să fie într-o stare incertă în privința conducerii.


Acest așa-zis concurs creează maximum de bulversare, fără să ofere nimic în schimb, nici depolitizare, nici certificarea competenței noilor (sau renumiților) directori, probele concursului neavând această capacitate. Organizarea, în special prin cerințele de punctaj la CV, a lovit grav în directori onești, muncitori și responsabili, în mod deosebit în mediul rural, unde nevoile de îngrijire și întreținere prin efort personal a școlii, de asigurare a școlarizării tuturor elevilor și depărtarea de reședințele de județ și centrele academice a îngreunat acumularea de puncte recu-noscute în metodologie. Acest concurs a punctat «carieriștii», pe cei ocupați în primul rând de sine, punctând participări la cursuri peste hotare, formări, publicări de materiale (care adesea sunt formale, sau obținute prin plata unor sume), dar nu punctează deloc calitățile administrativ-gospodărești și nici pe cele manageriale dovedite prin fapte!", se mai arată în petiție.


Cum vor fi aleși directorii… câștigători


Potrivit metodologiei de concurs, este declarat "promovat" la concurs candidatul "admis" care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, în schimb, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat "promovat" candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba interviu. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.


Comentează știrea

91 comentarii. Pagina 2 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 3 ...10 
chibritul
10 noiembrie 2016
s-au "aprins" directorii pomanagii

ati ars niste etape in cariera voastra profesionala si ati crezut ca asa se ajunge la o functie? nu, invatati si luati testul scris, munciti si veniti cu un c.v. care sa ne spuna ce-ati facut voi la catedra ca sa va credem ca veti face mai mult si ca directori. altfel asa pe ochi frumosi ca te-a alesconsiliul profesoral, ca te-a placut PSD-UL, PNL-UL. asta acolo in partid, la scoala arata ce poti, daca ai putut doar atat, inseamna ca si la catedra esti destul de slab, nu te-ai implicat prea mult pentru ca stiai ca oricum te vor alege colegii prieteni si ramai pe functie. nu! FUNCTIA SE CASTIGA PRIN EFORT SI PRIN CONCURS, PRIN COMPETENTE DOVEDITE SI CAPACITATI TESTATE!!!!!!! asa ca prestigiul inseamna MUNCA, MUNCA SI IAR MUNCA PE TERMEN NELIMITAT. ati inteles gresit pana acum ca ar insemna GASCA SI LIPSA DE TRANSPARENTA.

vera
10 noiembrie 2016
E VALABIL PESTE TOT

si nu e vorba doar de concursul pentru directori, e valabil pentru orice functie ocupata, corect este sa sustii un examen si sa-l treci pentru ca si elevii nostri sustin examene importante in viata si daca nu le iau, se intorc si stau cu burta pe carte pana cand reusesc sa invete sa vina pregatiti la bacalaureat! doar ca functiile la noi in tara s-au ocupat mult timp pe prietenii, pe sustinerea partidului din care faci parte si tiparele sunt greu de spart in gandirea romanului. dar ORICE INVAT ARE SI DEZVAT! consursul a fost bine intentionat si organizat. picatii orgoliosi sa mai invete.

Răspuns la: s-au "aprins" directorii pomanagii
Adăugat de : chibritul, 10 noiembrie 2016
ati ars niste etape in cariera voastra profesionala si ati crezut ca asa se ajunge la o functie? nu, invatati si luati testul scris, munciti si...
DIRECTOR
10 noiembrie 2016
4 ore un interviu?

ceva este gresit. cum sa fii la proba de interviu 4 ore in sala? ceva nu se leaga. jumatate de ora pentru C.V. si alta jumatate pentru interviu. li s-a stricat videoproiectorul? a intarziat cineva? altfel este o batjocura daca a existat o asa aberatie. sunt masuri de luat daca cineva s-a crezut DUMNEZEU pe pamant. nu orice este permis chiar daca esti evaluator!

Răspuns la: raspunsuri
Adăugat de : alt curios, 10 noiembrie 2016
1. proba scrisa a fost organizata corect iar testul la fel de bine conceput. 2. CV-ul arata pregatirea profesionala, competentele si preocuparea...
DIRECTOR
10 noiembrie 2016
4 ore un interviu?

ceva este gresit. cum sa fii la proba de interviu 4 ore in sala? ceva nu se leaga. jumatate de ora pentru C.V. si alta jumatate pentru interviu. li s-a stricat videoproiectorul? a intarziat cineva? altfel este o batjocura daca a existat o asa aberatie. sunt masuri de luat daca cineva s-a crezut DUMNEZEU pe pamant. nu orice este permis chiar daca esti evaluator!

Răspuns la: raspunsuri
Adăugat de : alt curios, 10 noiembrie 2016
1. proba scrisa a fost organizata corect iar testul la fel de bine conceput. 2. CV-ul arata pregatirea profesionala, competentele si preocuparea...
Autentic
10 noiembrie 2016
testul scris

testul scris s-a dat in doua ore si interviul de ce in 4 ore? metodologia spunea clar, cu programare doar jumatate de ora. aplicati legea si trageti la raspundere inclusiv presedintele comisiei. daca este un singur caz la acest concurs, se face ancheta si se iau masuri. nimeni nu e mai presus de lege.

Miratul
10 noiembrie 2016
Nedumeriri

Doamna Marcu a pierdut si acest concurs, chiar si acest concurs ?????

Miratul
10 noiembrie 2016
Nedumeriri

Doamna Marcu a pierdut si acest concurs, chiar si acest concurs ?????

SENIOR
10 noiembrie 2016
sa dea si MIU o "poba de interviu"

s-ar cuveni sa dea si domnul profesor Miu o "proba de interviu" intr-o comisie speciala de disciplina, daca exista in inspectorat asa ceva....ca deja e un iz cam PENAL cu interviul asta si proba doamnei picata la interviul monopolizat de acest Miu Petrica. dar cine esti tu profesore, un fost general numit de PSD si atat? ai primit vreo sarcina de partid sa tii comisia 4 ore?, de termene si reguli, n-ai auzit? dar de raspunderi disciplinare ai auzit?....ti-a venit si tie randul!

profesor
10 noiembrie 2016
cine pledeaza pentru anulare de concurs?

credem ca aceasta cerere de anulare semnata de petitionarii on-line s-au inteles cu pomanagii directori care nici l-a concurs nu s-au inscris dar se gandesc ce bine le-ar mai prinde sa primeasca in continuare niste functii, parasutati asa de colo colo, funtie sa fie, cu partidul cu voturi, orice dar fara concurs ca li se face rau de la stomac cand aud de invatat si facut dosare, adica munca...deja si-au iesit din mana...hai la treaba pomanagii...la la munca...s-a inventat munca care inobileaza omul! ce-ar fi sa comentez ca voi si elevii:"cerem anularea bacalaureatului ca s-au strecurat niste greseli..."...hai la munca nu la intins mana. luati exemplu de la candidatii care au punctaj mare la scris si la CV.

PSD-istii
10 noiembrie 2016
...SI EU MA TOT INTREB?!

cand mai revin pomenile electorale?...gata! nu mai primim si noi cu galeata niste FUNCTII?...VREM FUNCTII!!

91 comentarii. Pagina 2 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 3 ...10 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2493 secunde