Val de nemulțumire la Inspectoratul Școlar Constanța

1946
14
Val de nemulțumire la Inspectoratul Școlar Constanța - isjgf2-1361822876.jpg
Pentru anumiți profesori de sport din județul Constanța zilele acestea se decide soarta la catedră pentru anul școlar 2013-2014.

În urma aflării numărului de norme aprobat de Ministerul Educației, respectiv 7.133, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a luat anumite decizii care nu sunt pe placul tuturor. Nici nu ar avea cum să mulțumească pe toată lumea.

Ieri, prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, declara pentru "Cuget Liber" că se încearcă aducerea situației la o normalitate. "Suntem în derularea unor proceduri prin care echipa de la Inspectoratul Școlar să găsească o cale legală de a se încadra în norme. Vom fi nevoiți să restrân-gem activitatea anumitor profesori de educație fizică, prin susținerea orelor la învățământul primar de către învățătoare, care au competența de a conduce și aceste ore. Chiar și limbile moderne le putem lăsa pe învățătoare să le predea, dar numai dacă au această competență".

Pe de altă parte, profesorii de educație fizică sunt de părere că la mijloc este o neînțelegere. Prof. Elena Hanu, fost inspector de specialitate educație fizică și sport, nu crede să mai existe prea multe învățătoare care să aibă competențele conferite de absolvirea liceelor pedagogice în speță. "Așa cum nu pot preda nici religia. Activitatea noastră este una mai diferită și trebuie să ne încadrăm în norme sportive, iar revenirea învățătoarelor pe post de profesoare de educație fizică ar genera restrângeri masive de activitate".

Prof. Alina Codreanu, inspector de specialitate resurse umane, declara că doar anumite școli care și-au depășit numărul de norme vor fi afectate de aceste restrângeri. "Normele depășite de anul trecut au generat și astă-toamnă o mică restrângere. Iar cum toate reglemen-tările Legii Educației Naționale nr. 1 sunt însoțite de sintagma «încadrarea în numărul maxim de norme aprobat de Ministerul Educației», ne vedem nevoiți să acționăm în consecință".

După cum afirma prof. Dragoș Octavian Ciucan, inspector de educație fizică, cel mai probabil va avea loc o întâlnire a consiliului consultativ al profesorilor de educație fizică și sport. "Până atunci, însă, pot să vă confirm că e mare agitație la Inspectoratul Școlar".

Cel mai probabil în anul școlar viitor vor avea de… suferit școlile din județ care și-au supradi-mensionat normele cu bună știință, așa încât școli mici cu clase I-VIII au la ora actuală cinci profesori titulari de educație fizică.

Mai interesant ni se pare faptul că Ministerul Educației intențio-nează să introducă la clasele a III-a și a IV-a câte patru ore de sport pe săptămână. Să sperăm că nu vom asista la valuri de angajări după restrângeri.

Iată cum prețuiesc elevii români sportul

Peste 56.000 de elevi din clasele I-XII au fost scutiți de efort la orele de educație fizică și sport în primul semestru al anului școlar 2012-2013, potrivit datelor pe care Ministerul Educației Naționale (MEN) le deține în acest moment.

Dintre cei 56.102 de elevi din clasele I-XII de la cursuri de zi care au fost scutiți de efort la orele de educație fizică și sport în primul semestru al acestui an școlar, 37.131 au fost fete, iar 18.971 au fost băieți. Potrivit MEN, prin raportare la anii anteriori, acest număr se încadrează într-o medie statistică ale cărei variații sunt între 50.000 și 60.000 de elevi scutiți.

Conform aceleiași surse, numărul total al elevilor din clasele I-XII de la cursuri de zi este de 2.397.233 elevi, dintre care 1.187.567 fete și 1.209.666 băieți. În ceea ce privește eliberarea scutirilor medicale de la orele de educație fizică, MEN arată că aceasta se face în conformitate cu Metodologia privind eliberarea scutirilor medicale de la orele de educație fizică și a baremului medical cuprinzând afecțiunile pentru care se acordă scutirile medicale de la orele de educație fizică, aprobată printr-un ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății din 2007.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Profesor
26 februarie 2013
Revenire

Scuze, este vorba de articolul 263 al. 7.

Răspuns la: Ai dreptate !
Adăugat de : Profesor, 26 februarie 2013
Art. 283 al. (7) In invatamantul primar, orele de educatie fizica prevazute in planurile de invatamant sunt predate de profesori cu studii superioare...
Ed. Fizica
26 februarie 2013
forum ISJ C-ta

Subiect: FFF IMPORTANT! PRECIZARI COMISIA DE MOBILITATI (Citit de 1512 ori) personal Moderator Full Member ***** Deconectat Deconectat Mesaje: 177 Adresa de email FFF IMPORTANT! PRECIZARI COMISIA DE MOBILITATI « : 25 Februarie 2013, 10:49:13 » În urma centralizării proiectelor de încadrare cu personal didactic pentru anul școlar 2013-2014, Comisia județeană de mobilități a constatat că există premisele respectării numărului maxim de norme aprobate de Ministerul Educației Naționale. Prin urmare, nu au loc reduceri de activitate / restrangeri la disciplina educație fizică, normele profesorilor titulari fiind constituite atât la nivel gimnazial, cât și la nivel primar. Comisia județeană de mobilități ACEASTA COMISIE AR TREBUI SA VADA INCADRARILE DE LA GRADINITELE CU ORAR PRELUNGIT, POATE ACOLO SE VOR GASI LOCURILE IN PLUS DE LA INCADRARE

Ema
7 martie 2013
gradinita

bine gandit !

Răspuns la: forum ISJ C-ta
Adăugat de : Ed. Fizica, 26 februarie 2013
Subiect: FFF IMPORTANT! PRECIZARI COMISIA DE MOBILITATI (Citit de 1512 ori) personal Moderator Full Member ***** Deconectat...
daniel
9 martie 2013
Oferta de împrumut pentru toți

Am acorda împrumutul de la 3000 € la 8000000 €. * Dacă aveți un proiect care necesită finanțare de la € 3000 la € 8,000,000, și nu aveți mijloacele de a începe, apoi contactați pentru un împrumut pentru a finaliza proiectul. * Aici este meu de contact e-mail: da.djeri07@gmail.com

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6396 secunde