Ajutoare de stat de 60,7 milioane de euro pentru transportatorii români

106
Ajutoare de stat de 60,7 milioane de euro pentru transportatorii români - ajutoare-1656604072.jpg
În contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de ajutoare de stat, în valoare de 60,7 milioane de euro, pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane.


Prin această schemă de ajutoare, România va sprijini sectorul transportului rutier, care este grav afectat de creșterea prețurilor combustibililor, pe fundalul crizei geopolitice actuale și al sancțiunilor adoptate ca răspuns la aceasta. 


Măsura va fi accesibilă tuturor întreprinderilor, indiferent de mărime, care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane, care dețin o licență comunitară valabilă și care sunt afectate de criza actuală. În cadrul schemei, beneficiarii vor avea dreptul să primească ajutoare sub formă de granturi directe, ce vor avea o valoare limitată. Ajutorul nu va depăși 400.000 de euro pe întreprindere și se va acorda până la 31 decembrie 2022.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6536 secunde