APIA amână cu cel puţin două săptămâni startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024

174
APIA amână cu cel puţin două săptămâni startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024 - 11700052142-1709199276.jpg

Articole de la același autor

Startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024 se amână cu cel puţin două săptămâni, timp în care se se aşteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8, informează joi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

"În acest moment se modifică legislaţia europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se aşteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8. Ulterior, legislaţia naţională se va aproba în sensul celor stabilite în legislaţia europeană. Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcţie de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative", se spune într-un comunicat.

Reprezentanţii APIA susţin că amânarea startului Campaniei de primire a Cererilor de Plată va fi de cel cel puţin două săptămâni.

"Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăţi în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024", a declarat directorul general al APIA, Cornel Turcescu, citat de Agerpres.

Conform instituţiei, APIA a pus la dispoziţia fermierilor români aplicaţia IPA Online, prin care aceştia pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, fără a avea posibilitatea de a închide cererile şi a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3035 secunde