BNR: Emisiune numismatică cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu

288
BNR: Emisiune numismatică cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu - 1-1719228040.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României (BNR) a lansat, luni, 24 iunie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu.

Aversul monedei prezintă o parte din clădirea Academiei Române din Bucureşti al cărui membru titular a fost, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2024”. Reversul monedei redă portretul, semnătura, numele lui George Călinescu şi anii între care a trăit acesta „1899 - 1965”.

„Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.274 secunde