X

Burduja: Exim SUA a aprobat finanţarea pentru studii de fezabilitate a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă

203
Burduja: Exim SUA a aprobat finanţarea pentru studii de fezabilitate a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă - nzgwjmg9ndqwjmhhc2g9nje1ngjkywjm-1695664146.jpg
Exim SUA a aprobat o finanţare de 57 de milioane de dolari pentru studii de inginerie şi fezabilitate pentru pregătirea construcţiei unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, a anunţat luni seara ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.


„Am început cu energie bună săptămâna. Veştile bune au venit din Washington, unde Exim SUA a aprobat în unanimitate o finanţare de 57 de milioane de dolari pentru studii de inginerie şi fezabilitate pentru pregătirea construcţiei unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Un proiect pe care îl vom vedea finalizat peste 8 ani de zile, iar pentru asta trebuie să facem paşi în fiecare zi. Şi facem”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.


Ministerul Energiei a anunţat săptămâna trecută intenţia Guvernului Canadei de a pune la dispoziţie 3 miliarde de dolari canadieni pentru finanţarea noilor reactoare nucleare CANDU ale centralei de la Cernavodă.


În august 2021, România a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Canada pentru a consolida şi susţine în continuare cooperarea în proiecte civile de energie nucleară, ca urmare a unei relaţii de 55 de ani între Canada şi România în industria nucleară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5484 secunde