Ce a făcut CERONAV cu banii marinarilor

4439
20
Ce a făcut CERONAV cu banii marinarilor - cefaceceronav-1414168460.jpg
Singura instituție publică din țara noastră care trăiește exclusiv din banii marinarilor este Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV. Remarcabil este faptul că aceasta și-a înțeles dependența și datoria față de ei, asigurându-le pregă-tirea la nivelul standardelor internaționale. De aceea navigatorii români au reușit să își câștige propriul loc în shipping-ul mondial, după dispariția flotei naționale, de aceea navigatorii români reușesc să se mențină pe piața internațională, în condițiile în care sunt concurați de marinarii ieftini din Asia și fostele republici sovietice. 


În ultimii trei ani, sub conducerea actualei echipe manageriale, au avut loc transformări de esență în existența instituției. Veniturile au crescut an de an, într-un ritm impresionant. În primele nouă luni din 2014, încasările au fost de 26,661 milioane lei, cu 17% mai mari față de cele realizate în aceeași perioadă din 2013 și cu 26% mai mari față de 2012. Evoluția numărului cursanților a fost, la rândul ei, spectaculoasă (sunt comparate rezultatele din primele nouă luni): 2012  -  36.636 cursanți; 2013 - 36.734 cursanți; 2014 - 43.315 cursanți. Se estimează că până la finele acestui an se vor înregistra 60.000 de cursanți, iar în 2015 se va ajunge la 100.000 de cursanți.


Echipa condusă de directorul general Ovidiu Cupșa a reușit să conecteze CERONAV la piața internațională, să-l transforme într-un centru internațional de pregătire și să mențină calitatea cursurilor la nivelul standardelor internaționale. "80% dintre cursuri sunt destinate perso-nalului navigant maritim - a declarat Ovidiu Cupșa, la conferința de bilanț, organizată vineri, 24 octombrie 2014. În prezent, în România există 30.000 de navigatori în registrul matricol, din care până la 18.000 sunt ofițeri îmbarcați pe nave străine, la care se adaugă nebrevetații și personalul auxiliar. Țara noastră se numără printre primii zece furnizori de ofițeri de marină ai flotei mondiale. CERONAV, alături de instituțiile de învățământ superior și Autoritatea Navală Română, au misiunea de a apăra această poziție de piață. Am devenit centrul de pregătire din Europa cu cea mai mare ofertă. Până la sfârșitul anului 2015, vom introduce noi cursuri, astfel încât vom putea furniza cam tot ce există pe piața mondială în acest domeniu. În al doilea rând, vrem să consolidăm poziția noastră de lider în pregătirea personalului navigant de pe apele interioare ale Europei. Astăzi, mare parte dintre cei 10.000 de navigatori fluviali români sunt angajați în flotele Germaniei și Franței. Participăm la elaborarea politicilor și standardelor europene din domeniu și am obținut vicepreședinția organizației europene EDINA. Dezvoltăm centrul CERONAV de la Galați. România și Olanda vor fi primele două țări care vor furniza cursuri la standarde europene, pentru navigația pe apele interioare. În al treilea rând, am dezvoltat cursurile pentru platformele petroliere. În decurs de doi ani, am pregătit peste 1.500 de cursanți. Anul viitor vom organiza conferința mondială a OPITO, aceasta fiind organizația internațională care acreditează centrele de pregătire din domeniul off-shore. Este o recunoaștere internațională pentru CERONAV, care a intrat pe această piață doar de doi ani." 


CERONAV are un program de investiții ambițios pentru următorii trei ani, a precizat directorul comercial Dan Pisică. La baza de instruire de pe malul lacului Siutghiol, vor fi construite: un poligon de antrenamente privind mijloacele de salvare pe mare (valoare estimată - 495.000 lei); o parcare cu 60 de locuri (valoare 1.345.000 lei); un campus modern, cu spații de cazare pentru cursanți, săli de cursuri, o sală de conferințe și un nou bazin de antrenamente (5.000.000 euro). Va fi finalizat centrul de pregătire de la Galați (2.623.000 lei) și vor fi achiziționate simulatoare noi (simulator mașină Trans TECHSIM 5000 - 1.507.000 lei; extindere simulator tancuri Kongsberg - 167.000 lei; simulator GMDSS; simulator NTPRO 5000; simulator de înaltă tensiune). Investițiile vor fi realizate din fonduri proprii. 


Proiectele europene în care este angajat CERONAV au fost prezentate de Ciprian Plăcintă - director dezvoltare, iar despre noile cursuri introduse în oferta instituției a vorbit directorul general adjunct Emil Luca. Asupra acestor subiecte vom reveni în ediția viitoare a ziarului.
Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
CR
26 octombrie 2014
Felicitari

Felicitări domnule Cupsa pentru echipa si pentru realizări!

Gigi
26 octombrie 2014
Felicitari

Felicitari echipei si institutiei. Este din ce in ce mai reprezentativa pentru Constanta. Cei care sunt frustrati nu vor fi niciodata in stare sa se ridice la un nivel al intelepciunii. Bravo!!! Sunt mandru ca sunt marinar si am avut ocazia sa trec acolo sa vad standardele ridicate la Opito!

Marius
26 octombrie 2014
Marinari fara cutura

Apropo de ce spunea cineva mai sus.. de cursuri cu perioada nelimitata si altele cu perioada limitata....de ce credeti ca a fost nebunie la Ceronav in primele saptamani din Sept? pt ca se schimba cursuri, se modifica multe si totul se face dupa ordinul de ministru care a fost cerut de catre ANR bai idiotule. Ceronav doar executa ce vine de sus. Ceronav functioneaza si chiar isi da silinta sa ofere ceva modern pentru marinari, simulatoare de ultima generatie, calculatore de brand care sa fie stabile....si mai sunt si blocati de OUG 34 la achizitii. Apreciati ce vi se ofera si nu mai aruncati cu noroi fara sa stiti adevarul. Multumesc.

LEX
26 octombrie 2014
Good Job CERONAV

O adevărată echipă de profesioniști,un exemplu concret atât pentru autoritățile locale cât și pentru cele centrale,felicitări !!!

kls
27 octombrie 2014
pt dd

Ca si mentiune titlurile academice nu se iau pe vapor cum nici diplomele nu se iau navigand... cam incurci capra cu varza. Aia de pe vapor se cheama functie !

Răspuns la: Completare la "Cupsa"
Adăugat de : dd, 25 octombrie 2014
Bravo bd. Intr-adevar, Cupsa a fost in an cu mine si ca brevet e ofiter 3 mecanic, adica, in conformitate cu STCW e junior officer. Doctor inginer e...
Adrian
27 octombrie 2014
Felicitari

Bravo,echipei Ceronav!!!felicitări pentru toate realizările acestei instituții.toate acestea se datorează in principal domnului director Ovidiu Cupsa si echipei sale de profesioniști!

Silvia Vintila
27 octombrie 2014
Profesionalism

Felicitări pentru profesionalismul de care dați dovadă mereu!

Hermes Kelly Long Wallet Replica
30 octombrie 2014
Hermes Kelly Long Wallet Replica

Ce a făcut CERONAV cu banii marinarilor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Bag Uk Hermes Kelly Long Wallet Replica http://helvetiahuse.dk/css/hermes-bag/hermes-mini-kelly-replica-8931.asp

Hermes Handbag Outlet Review
31 octombrie 2014
Hermes Handbag Outlet Review

Ce a făcut CERONAV cu banii marinarilor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Fake Bags Hermes Handbag Outlet Review http://www.svenskawebbhotellet.se/images/hermes-handbags/kelly-bag-replica-for-sale-uk-9646.asp

ADI
6 noiembrie 2014
OPORTUNITATE

OPORTUNITATE! Cei ce doresc sa castige un ban in plus pot accesa linkul si apoi sa urmeze instructiunile: http://JobandPay.com/?id=259427

20 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde