X

Cei cu venituri din surse necunoscute au aproape nouă luni ca să le „albească”, altfel vor risca impozitarea cu 70%

497
Cei cu venituri din surse necunoscute au aproape nouă luni ca să le „albească”, altfel vor risca impozitarea cu 70% - moneylaundering-t-1695664812.jpg
Deoarece veniturile din surse neidentificabile urmează să fie impozitate cu 70% începând din iunie 2024, specialiștii atrag atenția că persoanele fizice au aproape nouă luni la dispoziție pentru a se conforma voluntar. În caz contrar, aceste persoane vor pierde, în caz de control fiscal, majoritatea veniturilor ce nu pot fi justificate.


Măsura este inclusă într-un proiect de lege pe care Guvernul îl pregătește pentru asumarea în Parlament. Potrivit documentului, în cazul persoanelor fizice la care inspectorii fiscali găsesc, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile, impozitul aplicabil ar urma să fie majorat de la 16% la 70%, notează avocat.net


„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală (...), a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor.”


În aceste condiții, persoanele fizice care știu că au venituri nejustificatibile în acest moment ar trebui să facă demersurile necesare pentru a se conforma voluntar în lunile rămase până la majorarea cotei de impozit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.44 secunde