Investiţie în titlurile de stat Tezaur. Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an

174
Investiţie în titlurile de stat Tezaur. Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an - 1-1707740567.jpg
Începând de luni, 12 februarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6%, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

- între 12 februarie - 7 martie, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului;

- între 12 februarie - 8 martie, de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;

- între 12 februarie - 7 martie, în mediul urban, şi 12 februarie - 6 martie, în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română S.A.

„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile”, menţionează sursa citată.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2409 secunde