Mediul de afaceri din România, încurajat să acceseze pieţele din Africa de Nord

219
Mediul de afaceri din România, încurajat să acceseze pieţele din Africa de Nord - 11-1680266277.jpg
Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), împreună cu Africa IP SME Helpdesk, a organizat seminarul „Doing business in North Africa”, în scopul sprijinirii mediului de afaceri românesc în ceea ce priveşte extinderea activităţii pe pieţele din această regiune.

Africa IP SME Helpdesk, noul partener al CCIR, este o iniţiativă finanţată de Uniunea Europeană şi implementată de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală. Agenţia oferă servicii de înregistrare şi protejare a mărcilor, modelelor şi desenelor industriale, precum şi de cooperare cu autorităţile şi instituţiile naţionale şi internaţionale în domeniul proprietăţii intelectuale.

„Pentru economia românească este foarte importantă dezvoltarea exporturilor ca mijloc de a spori competitivitatea şi de a aduce prosperitate pe termen lung. De asemenea, internaţionalizarea business-ului românesc reprezintă o necesitate pentru ca antreprenorii din ţara noastră să îşi extindă pieţele de desfacere şi să obţină acces la resurse şi tehnologii noi.

La fel de importantă este şi colaborarea dintre companiile româneşti şi cele străine, precum şi necesitatea de a crea parteneriate şi reţele de afaceri în străinătate. Condiţia este ca autorităţile să sprijine internaţionalizarea business-ului românesc prin politici care să faciliteze exporturile şi să promoveze investiţiile străine.

Comerţul României cu ţările din afara Uniunii Europene reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economiei româneşti şi a companiilor locale, întrucât aceste ţări au pieţe de desfacere mari şi pot oferi acces la resurse şi tehnologii noi”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde