Sindicatul Nautilus International a recuperat 2,75 milioane de lire sterline pentru echipajele yacht-urilor

144
Sindicatul Nautilus International a recuperat 2,75 milioane de lire sterline pentru echipajele yacht-urilor - sindicatulnautilusinternationala-1675435041.jpg
Numărul marinarilor trași pe sfoară de armatori și neplătiți cu lunile este foarte ridicat în sectorul yacht-urilor. În anul 2022, Nautilus International a recuperat o sumă record, de peste 2,75 milioane de lire sterline, pentru membrii echipajelor de pe yacht-uri, sumă ce reprezintă salarii și beneficii neachitate. În 2020, organizația recuperase 720.000 de lire sterline, iar în 2021, suma de 943.000 de lire sterline.

„Suntem mândri că i-am ajutat pe mulți dintre membrii organizației noastre să își primească salariile pentru care au muncit, dar care le-au fost refuzate înainte de intervenția noastră. Profesioniștii din domeniul maritim muncesc din greu și merită să li se plătească salariul la timp și în totalitate. Din păcate, acest lucru nu ser întâmplă întotdeauna în sectorul yacht-urilor. Suma pe care am recuperat-o în 2022 ar trebui să le reamintească celor care lucrează pe yacht-uri că apartenența la Nautilus este o protecție esențială împotriva neplății salariilor sau a altor tratamente necorespunzătoare din partea angajatorilor” - a declarat Derek Byrne - șeful sectorului de yacht-uri din cadrul organizației Nautilus International.

Cifra din 2022 reflectă o creștere semnificativă, în ultimul an, a numărului membrilor de sindicat care lucrează în sectorul superyacht-urilor. Creșterea este, de asemenea, atribuită mai multor cazuri de neplată care implică navigatori de la bordul yacht-urilor deținute de Rusia, care au fost afectate de sancțiunile aplicate ca urmare a războiului din Ucraina.

Nautilus International este o organizație sindicală și profesională independentă, influentă la nivel mondial. Este recunoscută de Organizația Internațională a Muncii drept sindicatul global pentru sectorul yacht-urilor.

Pagina a fost generata in 1.2932 secunde