Amendați cu câte 3.000 lei pentru folosirea abuzivă a animalelor, în zona turistică Mamaia Nord

240
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.


În urma activităților, polițiștii au identificat 2 bărbați, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau animale (ponei) pentru a fi fotografiate de turiști în scopul obținerii unei sume de bani.


Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.


Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor 2 ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice. 


În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei 2 ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3788 secunde