CUM AU AJUNS TAXIMETRIȘTII DIN CONSTANȚA MAI TARI CA LEGEA

2368
11
CUM AU AJUNS TAXIMETRIȘTII DIN CONSTANȚA MAI TARI CA LEGEA - taximetristiconstanta-1361956592.jpg

Articole de la același autor

Taximetriștii se numără printre șoferii care le creează multe probleme polițiștilor. În ciuda amenzilor primite, ei continuă să își facă de cap. Oamenii legii spun că le este destul de greu să-i "ardă" pe taximetriști, pentru că aceștia se anunță prin stație dacă sunt acțiuni ale poliției și dispar imediat. Chiar dacă agenții pe care îi numără Poliția Rutieră nu sunt nici pe departe suficienți pentru județul Constanța, oamenii legii încearcă să își desfășoare activitatea cu efectivele de care dispun. 


"Am lăsat mai deoparte acțiunile legate de taximetriști, nu că nu ar fi indisciplinați, însă numărul de oameni pe care îi avem la dispoziție, intervalele de timp și modul cum evoluează situația operativă ne obligă să luăm măsuri de acest gen. În realitate, nu cred că există un colțișor din municipiul sau din județul Constanța unde să nu se încalce legislația rutieră, însă trebuie să diferențiem cumva prioritățile de acțiune ale Poliției Rutiere. Poliția Rutieră desfășoară acțiuni în fiecare noapte din week-end, pentru depistarea celor care săvârșesc infracțiuni, unde sunt sancționați și șoferii care conduc taxiuri. În timpul săptămânii se poate spune că experimentăm un nou tip de acțiune, adică să acționăm o săptămână sau două pe o singură cauză generatoare de accidente rutiere, iar aici vizăm și taximetriștii", a declarat comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. 


Se anunță între ei când sunt controale și dispar


Agenții Poliției Rutiere recunosc faptul că este destul de greu să organizezi o acțiune privind taximetriștii și să îi și prinzi cu neregulile. De obicei, nu este nevoie decât ca un singur taximetrist să vadă mașina Poliției Rutiere, că în secunda doi toți cei care se știu cu musca pe căciulă s-au "retras". 


"Noi, ca polițiști rutieri, ne putem deplasa pe stradă, de exemplu, dacă avem suspiciuni cum că un taximetru nu îndeplinește condițiile tehnice pentru a se deplasa pe drumurile publice. Activitatea ne este însă îngreunată, pentru că majoritatea taximetriștilor au montate stații, prin care se anunță, după care încep să dispară", explică Tudorel Dogaru. 


Poliția Rutieră plătește verificarea stării tehnice a taximetrelor


După ce că sunt puțini cei care ajung să fie verificați, oamenii legii se lovesc de o altă problemă, de ordin financiar de această dată. Astfel, pentru a verifica starea tehnică a unui taximetru individual, polițiștii rutieri plătesc pentru a duce mașina la un specialist.


"Pentru a organiza o activitate și pentru a putea lua o măsură, avem nevoie de un raport de constatare efectuat de un specialist, fie de la ITP, fie de la RAR. Întotdeauna când acționăm pe linie de taximetriști mergem și cu RAR-ul. Însă, dacă nu acționăm împreună cu RAR-ul și totuși vrem să desfășurăm o activitate prin care să verificăm starea tehnică a taximetrelor, trebuie să ducem mașina la un specialist. Iar atunci, cine plătește? Poliția Rutieră", afirmă comisarul șef. 


Greu cu prioritățile


Cele mai des întâlnite nereguli ale taximetriștilor sunt neacordarea de prioritate autovehiculelor și pietonilor. "Noi ne dorim să combatem cumva neregulile care generează accidente rutiere. Dacă nu ar fi așa, am putea să dăm o grămadă de amenzi pentru lipsă documente, trusă medicală sau triunghi reflectorizant. Și acestea sunt contravenții, însă în economia sistemului rutier și a siguranței acestuia nu prea contează. Noi verificăm și starea tehnică a taximetrelor. De asemenea, am ridicat și certificate de înmatriculare sau permisul unde a fost cazul. Starea tehnică a multora dintre taximetre este precară", spune șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. 


Amenzi usturătoare pentru cei ce opresc neregulamentar


De obicei, taximetriștii își așteaptă clienții în zonele aglomerate, în apropierea stațiilor destinate mijloacelor de transport în comun, poate-poate prind o persoană, două. Zonele problematice, în care își fac veacul majoritatea taximetriștilor în mod neregulamentar, sunt City Park Mall și Casa de Cultură.


"De la începutul anului și până în prezent, s-au aplicat 200 de sancțiuni taximetriștilor pentru oprire și staționare neregulamentară. Sancțiunea este cuprinsă între șase și opt puncte de amendă și patru puncte de penalizare", explică Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sugeti
24 septembrie 2015
Pwla

Mai da-va in mortii vostri de saracii ...dupa ce ca e 1 leu maxi taxi mai faceti si talente...numai sa mancati cacat stiti de taximestristi sau alti soferi , cumparati-va masini daca nu va convine , bai Petre tu vad ca sti sa arunci numai cu pietre , du-te si u la munca fa ceva lasa viata soferilor.

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Iată super-misiunea Poliției Rutiere!
Pagina a fost generata in 0.5547 secunde