De Dragobete, autoritățile atrag atenția! "Dragostea falsă, metodă principală de racolare a victimelor traficului de persoane"

7401
De Dragobete, autoritățile atrag atenția!

Articole de la același autor

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) au anunţat că metoda loverboy este un instrument principal de racolare a victimelor traficului de persoane şi au precizat că 74% dintre victime au fost recrutate de persoane cunoscute.

"Dragostea falsă, folosită ca metodă de racolare a victimelor traficului de persoane, a reprezentat una din principalele instrumente de racolare a victimelor traficului de persoane în anul 2023", spune autoritatea.

Specialiştii ANTIP au explicat că traficanţii analizează situaţia persoanelor din cercul de cunoscuţi, le vizualizează profilelele de socializare, iar atunci când identifică vulnerabilităţi emoţionale, probleme economice, dorinţa de a scăpa cu orice preţ de sub autoritatea părinţilor sau a tutorilor, devin brusc îndrăgostiţi.

“«Dragostea» îi cuprinde deodată şi traficantul începe să folosească toate armele seducţiei pentru a-şi convinge victima de sinceritatea sentimentelor sale. Cel mai uşor pentru traficanţi e să-şi demonstreze dragostea online. E cel mai ieftin şi poate încerca cu zeci de fete în acelaşi timp. Pentru victimă urmează sute de mesaje cu declaraţii, complimente, inimioare şi pupici.

Este de altfel cunoscut că femeile devin receptive cel mai adesea la sunete, deci la declaraţii iar bărbaţii la imagini. De aceea de multe ori, victimele îşi vor răsplăti admiratorii cu fotografii, iar traficantul va fi din ce în ce mai insistent să ceară din ce în ce mai multe şi din ce în ce mai sexy.

De multe ori aceste fotografii sau filmuleţe vor fi folosite pentru santajarea victimei, în special când vorbim de victimele minore. Fetiţele între 11-14 ani au fost cel mai adesea victimele unor astfel de abordări”, au mai transmis reprezentanţii ANTIP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3398 secunde