Deminarea în zona Mării Negre, efectuată în comun de România, Turcia și Bulgaria

1036
Deminarea în zona Mării Negre, efectuată în comun de România, Turcia și Bulgaria - deminare-marea-neagra-impreuna-c-1716314522.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis marți, 21 mai, că acțiunea de deminare în Marea Neagră, realizată în comun de Forțele Navale ale României, Turciei și Bulgariei, va fi în curând operaționalizată.


În cursul zilei de marți, premierul român a susținut declarații comune de presă cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la capătul unor întrevederi oficiale care s-au desfășurat la Palatul Prezidențial de la Ankara, conform gov.ro.


„Atât România, cât şi Turcia au investiţii importante în energie în Marea Neagră. De aceea, este foarte important ca ţările noastre să acţioneze împreună pentru asigurarea securităţii în Marea Neagră şi protejarea acestor investiţii. În acest sens, vreau să salut faptul că, în scurt timp, va fi operaţionalizată acţiunea de deminare în Marea Neagră desfăşurată în comun cu forţele navale din România, Turcia şi Bulgaria. Este pentru prima dată când aliaţii riverani la Marea Neagră iau decizia de a rezolva în comun o gravă problemă de securitate şi de siguranţă a transportului naval", a declarat Marcel Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9423 secunde