Detalii cutremurătoare din cazul fetiței de 3 ani, găsită sfâșiată pe câmp, la Saraiu. „A fost ucisă de maidanezi!”

Joi, 22 Iulie 2021, 00:01
1145
Asociația Inițiativa pentru Responsabilitatea Civică susține că micuța de 3 ani, care a sfârșit într-un mod îngrozitor, pe un câmp de la marginea comunei Saraiu, ar fi fost ucisă de mușcăturile câinilor maidanezi, nu ale șacalilor. Prin urmare, membrii organizației fac un apel către organele de anchetă să îi tragă la răspundere pe cei responsabili, care „prin inacțiunea lor au contribuit la producerea acestei tragedii”.

A trecut aproape o lună și jumătate de când o fetiță de trei anișori era descoperită pe câmp, la marginea localității Saraiu, într-o stare greu de descris. Dispăruse de acasă în ziua precedentă, iar părinții și apropiații au căutat-o ore bune înainte de a solicita ajutorul autorităților. În cursul nopții, zeci de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră s-au alăturat echipelor de căutare. De asemenea, au ajuns la Constanța și membrii Clubului Câinilor Utilitari, alături de patrupezi special antrenați, care au căutat ore bune. În zadar. Abia a doua zi, aproape de ora prânzului, trupul neînsuflețit al micuței a fost găsit la aproximativ patru kilometri de locul dispariției.

La data respectivă, anchetatorii au susținut, neoficial, că pe trupul micuț al fetiței erau vizibile mușcăturile animalelor sălbatice, foarte probabil ale șacalilor.

Asociația Inițiativa pentru Responsabilitatea Civică atrage atenția însă că fetița ar fi sfârșit sub colții unei haite de câini maidanezi.

„Avem informații pe surse că a fost devorată la propriu, cadavrul ei fiind acoperit de mușcături multiple și dezmembrat, piciorul stâng fiind găsit, mâncat parțial, la un metru distanță de corp. De asemenea, pulpa piciorului drept era parțial mâncată, precum și o parte din față, cuprinzând un ochi”, se arată în comunicatul asociației.

„Solicităm publicarea raportului IML privind cauzele morții acestui copil, întrucât avem informații pe surse că se încearcă mușamalizarea acestui caz, pentru a disculpa autoritățile”, au mai subliniat reprezentanții organizației.

Membrii organizației afirmă că localnicii au arătat, încă din ziua în care a fost găsit cadavrul fetiței, că au văzut o haită de câini pe câmpul respectiv. De altfel, nu ar fi primul caz când un copil ajunge victimă colților maidanezilor flămânzi. De aceea, asociația solicită tragerea la răspundere a tuturor factorilor de răspundere: a autorităților locale, care nu ar fi luat măsuri eficiente pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe raza localității, a proprietarilor, dacă se dovedește că patrupedele erau în grija cuiva, și inclusiv a Direcției Sanitar Veterinare, pentru că inspectorii nu au respectat atribuțiile de verificare a măsurilor luate de autorități.

Menționăm că, în prezent, există o anchetă în desfășurare cu privire la împrejurările în care a murit fetița, aflată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova. Pagina a fost generata in 0.1909 secunde