Exerciții tactice cu trageri de luptă pentru pușcanii marini

133
Exerciții tactice cu trageri de luptă pentru pușcanii marini - xexercitiitacticenaval2-1664784594.jpg
Infanteriştii marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” au desfășurat, în perioada 26-29 septembrie, exerciții tactice cu trageri de luptă cu compania de infanterie marină, în Centrul Secundar de Instrucție pentru Luptă al Forțelor Terestre Babadag.

Exercițiile au impus pușcașilor marini sarcini tactice complexe, care au presupus combinarea efortului fizic prelungit, cu folosirea armamentului de infanterie pentru executarea tragerilor, amenajarea genistică și mascarea pozițiilor, precum și orientarea în teren prin procedee expeditive.

Activitățile desfășurate au inclus deplasarea companiilor de infanterie marină, urmată de recunoașterea, ocuparea și amenajarea expeditivă a unor poziții de apărare, antrenamentele pentru tragere precum şi executarea în siguranţă a tuturor tragerilor planificate.

Misiunea plutoanelor de infanterie marină a avut mai multe sarcini printre care: cercetarea zonei pentru descoperirea forțelor inamicului, blocarea itinerarelor de regrupare și manevră ale acestuia, cu sprijinul focului executat cu aruncătoarele și armamentul antiblindate, precum și executarea atacului decisiv pentru neutralizarea acestuia.

Exercițiile tactice cu trageri de luptă au vizat evaluarea capacității plutoanelor de infanterie marină, precum și planificarea și executarea acțiunilor tactice ofensive, cu trageri de luptă împotriva desantului aerian tactic inamic, debarcat în zona lagunară Razelm - Sinoe.

Pușcașii marini și-au îndeplinit cu succes misiunile, obținând calificative bune și foarte bune la tragerile de luptă, prin lovirea tuturor țintelor.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3125 secunde