Explicația oficială a României pentru interzicerea delegației ruse la reuniunea OSCE de la București

367
Explicația oficială a României pentru interzicerea delegației ruse la reuniunea OSCE de la București - mae-1718461203.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Radu Filip, a explicat sâmbătă, la Antena 3, de ce a decis România să nu permită accesul delegației ruse la reuniunea OSCE de la București.

„România este stat organizator al Adunării Parlamentare a OSCE în perioada 29 iunie - 3 iulie. Invitațiile au fost trimise de către secretariatul general, iar aspectele care țin de vize sunt atributul statului gazdă. România a decis să nu permită accesul delegației ruse și măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegației, indiferent că sunt membri ai staff-ului sau parlamentari.

Decizia se bazează pe următoarele considerații obiective: măsurile restrictive adoptate la nivelul UE, precum și războiul de agresiune lansat de Federația Rusă asupra Ucrainei.

Totodată, România nu este singurul stat care a aplicat aceste măsuri, din februarie 2022, de la începutul războiului de agresiune, și alte state precum Marea Britanie, Canada, Polonia, au recurs la măsuri similare”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, conform stiripesurse.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4508 secunde