GALERIE FOTO. INCENDIU VIOLENT în cartierul Viile Noi. DOUĂ GOSPODĂRII afectate de flăcări, în plină iarnă!

957
Un apel la num─ârul unic de urgen╚Ť─â 112, dat duminic─â diminea╚Ť─â, 4 decembrie, anun╚Ťa izbucnirea unui incendiu la camera centralei unei locuin╚Ťe de pe strada Democra╚Ťiei, din municipiul Constan╚Ťa. 


Spre imobilul aflat ├«n cartierul Viile Noi au pornit, ini╚Ťial trei autospeciale de stingere cu spum─â ╚Öi ap─â ╚Öi o autospecial─â cu scar─â, de la Deta╚Öamentul Port Constan╚Ťa, c├ót ╚Öi dou─â echipaje SMURD ╚Öi o salvare de la Serviciul de Ambulan╚Ť─â Constan╚Ťa.Interven╚Ťia se anun╚Ťa a fi una dificil─â, c─âci exista pericolul ca fl─âc─ârile s─â se r─âsp├óndeasc─â ╚Öi la imobilele ├«nvecinate, av├ónd ├«n vedere apropierea dintre acestea. Motiv pentru care, pompierii au ac╚Ťionat cu rapiditate. Chiar ╚Öi a╚Öa, focul s-a extins ╚Öi la casa ├«nvecinat─â. Drept pentru care, la fa╚Ťa locului au mai fost dislocate dou─â echipaje, de la Deta╚Öamentul de Pompieri Fripis Dan Marius.

Incendiul a mistuit aproape ├«n ├«ntregime camera centralei, unde a izbucnit, c├ót ╚Öi dou─â tone de material lemnos, dar ╚Öi acoperi╚Öul casei ├«nvecinate, c├ót ╚Öi o anex─â a acesteia. ├Än total, primele estim─âri ale pompierilor arat─â c─â au ars 120 de metri p─âtra╚Ťi de acoperi╚Ö.

O persoan─â a suferit atac de panic─â ╚Öi a primit ├«ngrijiri medicale la fa╚Ťa locului, dar a refuzat transportul la spital.

Dup─â c├óteva ore ├«n care s-au luptat cu focul, pompierii au reu╚Öit lichidarea acestuia. A fost demarat─â o anchet─â pentru a se stabili cauza care a dus la producerea acestuia. 

Sfaturi pentru a preveni incendiile, în perioada sezonului rece

Pompierii atrag aten╚Ťia const─ân╚Ťenilor c─â, ├«n perioada sezonului rece, se impune respectarea mai multor reguli, pentru a preveni izbucnirea de incendii. Astfel, ├«n cazul imobilelor care au co╚Öuri pentru evacuarea fumului, este necesar ca acestea s─â fie cur─â┼úate obligatoriu cel pu┼úin o dat─â pe an. ├Än podul casei, co┼čul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care sc├ónteile s─â se r─âsp├óndeasc─â ┼či s─â constituie surse de aprindere. De asemenea, co┼čurile, burlanele ┼či canalele de fum vor fi izolate fa┼ú─â de elementele combustibile ale pere┼úilor, plan┼čeelor ┼či acoperi┼čurilor.

├Än ceea ce prive╚Öte sobele cu ┼či f─âr─â acumulare de c─âldur─â, acestea trebuie cur─â╚Ťate ╚Öi reparate de persoane specializate ╚Öi autorizate. Pardoseala combustibil─â din fa┼úa u┼čilor sobelor trebuie protejat─â cu o tabl─â de dimensiunile 50x70 centimetri, asigur├ónd astfel protec┼úia fa┼ú─â de c─âderea accidental─â a jarului sau a lemnelor aprinse. Focul din sobe trebuie supravegheat ├«n permanen┼ú─â, iar copiii nu trebuie l─âsa╚Ťi s─â alimenteze soba. Evita┼úi supra├«nc─âlzirea sobelor ╚Öi nu le alimenta╚Ťi cu lemne ├«n timpul nop╚Ťii.├Än cazul instala╚Ťiilor electrice, se vor utiliza ├«ntrerup─âtoare, prize sau cabluri electrice f─âr─â defec┼úiuni sau improviza┼úii; totodat─â, se vor utiliza numai siguran┼úe omologate ├«n tablourile electrice; trebuie evitat─â suprasolicitarea instala┼úiilor electrice.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3341 secunde