GALERIE FOTO. INCENDIU VIOLENT în cartierul Viile Noi. DOUĂ GOSPODĂRII afectate de flăcări, în plină iarnă!

1051
Un apel la numărul unic de urgență 112, dat duminică dimineață, 4 decembrie, anunța izbucnirea unui incendiu la camera centralei unei locuințe de pe strada Democrației, din municipiul Constanța. 


Spre imobilul aflat în cartierul Viile Noi au pornit, inițial trei autospeciale de stingere cu spumă și apă și o autospecială cu scară, de la Detașamentul Port Constanța, cât și două echipaje SMURD și o salvare de la Serviciul de Ambulanță Constanța.



Intervenția se anunța a fi una dificilă, căci exista pericolul ca flăcările să se răspândească și la imobilele învecinate, având în vedere apropierea dintre acestea. Motiv pentru care, pompierii au acționat cu rapiditate. Chiar și așa, focul s-a extins și la casa învecinată. Drept pentru care, la fața locului au mai fost dislocate două echipaje, de la Detașamentul de Pompieri Fripis Dan Marius.

Incendiul a mistuit aproape în întregime camera centralei, unde a izbucnit, cât și două tone de material lemnos, dar și acoperișul casei învecinate, cât și o anexă a acesteia. În total, primele estimări ale pompierilor arată că au ars 120 de metri pătrați de acoperiș.

O persoană a suferit atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a refuzat transportul la spital.

După câteva ore în care s-au luptat cu focul, pompierii au reușit lichidarea acestuia. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cauza care a dus la producerea acestuia. 





Sfaturi pentru a preveni incendiile, în perioada sezonului rece

Pompierii atrag atenția constănțenilor că, în perioada sezonului rece, se impune respectarea mai multor reguli, pentru a preveni izbucnirea de incendii. Astfel, în cazul imobilelor care au coșuri pentru evacuarea fumului, este necesar ca acestea să fie curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an. În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere. De asemenea, coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

În ceea ce privește sobele cu şi fără acumulare de căldură, acestea trebuie curățate și reparate de persoane specializate și autorizate. Pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor trebuie protejată cu o tablă de dimensiunile 50x70 centimetri, asigurând astfel protecţia faţă de căderea accidentală a jarului sau a lemnelor aprinse. Focul din sobe trebuie supravegheat în permanenţă, iar copiii nu trebuie lăsați să alimenteze soba. Evitaţi supraîncălzirea sobelor și nu le alimentați cu lemne în timpul nopții.



În cazul instalațiilor electrice, se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii; totodată, se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice; trebuie evitată suprasolicitarea instalaţiilor electrice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0997 secunde