Militarii români, ademeniți cu salarii mai mari, dar loviți la pensie

Guvernul suspendă actualizarea pensiilor militare

8381
11
Guvernul suspendă actualizarea pensiilor militare - jos-1494163219.jpg
Guvernul mărește salariile militarilor români, dar lovește în militarii aflați la pensie, refuzând să actualizeze pensiile acestora potrivit art. 60 alin. 1 din Legea 223/2015. 


Articolul cu pricina prevede: "Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special". 


Mai exact, Guvernul a inițiat o pro-punere legislativă privind suspendarea pe parcursul aplicării legii (2017 - 2022) a actualizării în funcție de majorarea soldelor/salariilor a pensiilor militare de stat, în conformitate cu prevederile art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. 


"Aceasta reprezintă o nouă și profundă desconsiderare a corpului rezerviștilor militari din partea clasei politice, acțiune ce se înscrie în șirul loviturilor aplicate de guvernările anterioare", susțin cadrele militare în rezervă și retragere. 


La inițiativa Asociației Ofițerilor în Rezervă din România și ROMIL, conducerile a 33 structuri asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale, reunite în cadrul Forumului de colaborare, au adresat o scrisoare de protest liderilor parlamentari și guvernamentali. 


"În conținutul scrisorii, s-a criticat suspendarea unui drept esențial, dreptul ce dă conținut noțiunii de pensie militară de serviciu și calității de militar în rezervă, care se află în intercondiționare cu militarul activ, suspendare ce echivalează practic cu restrângerea exercițiului unui drept, în situația în care speța nu este incidentă în niciunul din motivele stipulate la art. 53 din Constituția României. De asemenea, s-au reiterat efectele negative pe care un astfel de demers îl are asupra moralului și calității vieții rezerviștilor militari, dar și asupra militarilor activi cărora li se prezintă perspectiva de a fi tratați cu aceiași indiferență după ce ani în șir au servit națiunea cu credință și profesionalism", spun reprezentanții Asociației Ofițerilor în Rezervă. 


Protestul menționat a fost transmis: președinților celor două camere ale Parlamentului; prim-ministrului Gu-vernului României; miniștrilor muncii și protecției sociale, apărării naționale, afacerilor interne și justiției; președinților comisiilor de apărare, muncă, buget și juridică din cele două camere; liderilor tuturor grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, directorilor SRI, SIE, SPP și STS. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cioby
9 mai 2017
pensii speciale

Vai mama armatei Romăne! În caz de conflict armat,vreau să știu ce ar face așa zisă armată,neaoș Romănească,în fața armatei Rusești,care pe bună dreptate este armată,iar generalii de la Ruși sunt generali,nu ca la noi generali gen.IORDĂNESCU,NĂSTASE,GABRIEL OPREA! RUȘINE PENTRU ASEMENEA PENSII EXTRAORDINAR DE MARI! O VIAȚĂ ÎNTREAGĂ,AU FRECAT MENTA! NU ȘTIM CE ARMATĂ SE FĂCEA PE TIMPUL LUI PLUMBUITUL!?

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5957 secunde