Jandarmii Grupării Mobile Constanţa, la datorie. A plouat cu amenzi, în cele două zile de weekend

161
Jandarmii Grupării Mobile Constanţa, la datorie. A plouat cu amenzi, în cele două zile de weekend - c2b8d383df18497a82529b234a990763-1659949822.jpg
În weekendul ce tocmai s-a încheiat, peste 300 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța au fost la datorie pentru menținerea liniștii și ordinii publice în sistem integrat sau în patrule independente, în municipiul Constanța, localităţile Năvodari, stațiunile Mamaia, Costinești, Neptun, Olimp, Cap Aurora și Vama Veche - 2 Mai, precum și alături de reprezentanții A.R.B.D.D. (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării) în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale pe plajele sălbatice Corbu și Vadu.


Astfel, în perioada menționată, jandarmii grupării au întocmit acte de sesizare pentru 21 de tineri depistați având asupra lor substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.
 

„În data de 05.08, în jurul orei 12.30, pe strada Faleze din Vama Veche, echipajul a observat trei tineri care la momentul sesizării autospecialei de jandarmi s-au despărțit, mergând grăbiți în direcții diferite. După interceptarea persoanelor și declinarea identității, în rucsacul unuia dintre tineri a fost găsită într-un recipient de plastic o substanță albă, cristalizată ambalată în pliculețe autosigilante şi folii transparente și un plic autosigilant transparent care conținea o substanță vegetală solidă, de culoare maronie, precum și cheia unui autoturism. În urma verificării autoturismului, jandarmii au mai găsit în cotieră, scrumieră și sub scaunul pasagerului, ambalate sub diferite forme, fragmente vegetale de culoare verde olive, sub formă de muguri, o substanță alba cristalizată şi un recipient metalic sub forma de tub cu capac ce conține o substanță albă cristalizată, un cântar de mare precizie şi un dispozitiv metalic de prizat substanță pulverulentă.”, exemplifică oamenii legii.

Iar acest caz nu este unul singular.


În data de 06.08, în jurul orei 04.30, în zona unui club din Vama Veche, au fost depistați doi tineri care aveau asupra lor 20 de folii de staniol alimentar împăturite ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde olive, sub forma de muguri.


O zi mai târziu, în data de 07.08, în jurul orei 05.30, în Vama Veche pe plajă, au fost depistați doi tineri de 25 de ani care confecţionau o țigaretă artizanală. La vederea jandarmilor, una dintre persoane a aruncat un plic și a luat-o la fugă, aceasta fiind prinsă după aproximativ 300 m și încătușat din cauza comportamentului violent, atât fizic cât si verbal. Urmare a controlului corporal, într-un pachet de țigări a fost găsită o folie de aluminiu alimentar împăturit ce avea în interior substanță vegetală sub formă de muguri, de culoare verde olive și un pliculeț autosigilant, transparent ce prezenta la interior urme de substanță albă pulverulentă.


De asemenea, jandarmii grupării au aplicat un număr de 37 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora ridicându-se la suma de 7100 ron.Pagina a fost generata in 0.3084 secunde