MILITARII NU VOR PRIMI NICI ÎN LUNA MAI MĂRIRILE SALARIALE PROMISE. "Am luat același salariu ca luna trecută. Nici un leu în plus"

105167
18
MILITARII NU VOR PRIMI NICI ÎN LUNA MAI MĂRIRILE SALARIALE PROMISE.
Din păcate, militarii români nu își vor primi nici în luna mai măririle salariale promise și votate de guvernanți. Mulți angajații MApN au primit astăzi fluturașii de salariu pe luna aprilie și au avut surpriza ca sumele să fi rămas aceleași, fără nicio mărire. "Am tot auzit pe la televizor, am citit în presa declarațiile miniștrilor, generalilor că se vor majora salariile cu data de 1 aprilie. Am avut astăzi surpriza să constat pe fluturaș aceeași sumă, nici un leu în plus. Nu s-a mărit nimic. M-am adresat inclusiv biroului financiar și mi s-a spus că nu s-a primit nicio directivă sau vreun document oficial în acest sens. Deci, salariile au rămas la fel", ne-a declarat un maistru militar.
Deși proiectul de Lege privind OUG 9/2017 a fost votat în urma cu 2 săptămâni de Parlament cu amendamentele ce îi interesau pe militari - creșterea salariului de bază la 1.450 lei, la case se adaugă celelalte sporuri și indemnizații, plus majorarea cu 40% a plății orelor suplimentare sau a serviciului de permanență, legea nu a intrat în vigoare și nu își poate păroduce încă efectele deoarece nu a fost promulgată încă de președintele Klaus Iohannis. 


În forma finală adoptată de Cameră se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea MApN, care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătățirea vieții militarilor și îndreptării deficiențelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora.

Principalul amendament se referă la solda de funcție, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabilește, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane.

Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor bănești ale militarilor, stabilește că sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcției de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcție cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.

Începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va crește cu 50 la sută din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creșteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017, ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017, searată într-un comunicat de presă al MApN.Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tot cineva
10 mai 2017
Sperante

La ce atata graba ? Ca si asa militarii sunt "plini" de bani.

Răspuns la: Salariu*
Adăugat de : Altcineva, 10 mai 2017
Nu a promulgat mister president,insa conform legislatiei in vigoare ,v-om lua retro-activ!Msi aveti puitin rabdare:d.Luna urmatoare sa speram ca o sa...
Nu conteaza
10 mai 2017
Neinteresant

Oficialii de la Mapn sunt foarte bine plătiți ca de îs ofițeri asa ca ...ce sa zică unii ofiteri îl blamează pe Oprea dar eu zic să-l pupe și în cur ca i-a pus la adăpost de criza ...subofițerii și sgp-ii îs masa de manevra.

anonim
11 mai 2017
marire

Nu se va marii..pt ca solda de functie este deja 1450. Daca se marea solda functie baza...atunci da.ea este cea de 550-600 ron. Solda de functie este cuprinsa din solda functie baza,solda grad,gradatii...etc.si se ajunge la 1450 :))

Pesimistul
11 mai 2017
Fluturas salariu

Oameni buni, nu vom lua nimik deoarece iohannis nu a promulgat legea. Trebuia sa mearga la picnic, legea a fost pe masa lui. Conform legii solda de functie trebuia sa se mareasca, nu sa includa si alte sporuri asfel ajungandu-se la 1450. Bataie de joc. Legile pentru ei sunt cu 2 fete adica buna prntru ei ofiterii de la directia financiara care au salarii mari.

Cineva
11 mai 2017
Nenorociti

Niste nenorociti sa traieasca ei cu salariul asta

Nici nu mai stiu cum ma cheama
13 mai 2017
N-am pe salariul asta..

Eu zic sa faca armata doar de ofiteri si generali,sa lupte ei si sa moara ei pt un salariu de 680 lei

Castel
17 mai 2017
Buna

Am ajuns cei mai slabi platiti bugetari..stam cu gura căscată si vedem cu cîtă nesimțire ne minte tovarășa Olguta. ..dar la toate astea sunt părtași "mari"generali din armata care in loc sa ne tina partea ne afundă si mai rau...armata e numai a lor..niste nesimțiți. .

emil
6 iunie 2017
salarii

chiar nu realizeaza nimeni ca suntem mintiti si ca nu vom primi nimic ? atat timp cat domnii generali cu 2,3 sau 4 stele au tot ce le trebuie ca si ceilalti ofiteri,inclusiv un scaun caldut nu se va zbate nimeni ptr ,,fraieri,,

18 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.2326 secunde