De râsu’-plânsu’! Note de 1, 3 sau 4 pentru cei care vor să fie șefi în Poliție!

4162
De râsu’-plânsu’! Note de 1, 3 sau 4 pentru cei care vor să fie șefi în Poliție! - sus-1670776486.jpg
Concursul organizat, vineri, 9 decembrie, pentru funcția de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța nu a fost promovat de niciunul dintre candidați. De menționat că dintre cei trei candidați înscriși s-au prezentat doar doi, dar niciunul nu a reușit să obțină notă de trecere la proba interviului.

Funcția de adjunct la IPJ Constanța a stârnit interesul a trei ofițeri de poliție, respectiv comisarul șef Marian Nucu, șeful Serviciului de Acțiuni Speciale, comisarul șef Marin Dincă, șeful Poliției municipiului Mangalia, ambii din cadrul IPJ Constanța, și comisarul șef Daniel Cojocaru, din cadrul IPJ Ialomița. La concursul care s-a desfășurat vineri, 9 decembrie, s-au prezentat comisarii șefi Marin Dincă și Daniel Cojocaru. Șeful Poliției municipiului Mangalia a obținut o notă de 4,71, în vreme ce contracandidatul său, comisarul șef Daniel Cojocaru, a obținut o notă de 5,02, potrivit surselor noastre.

Astfel că, în continuare, inspectoratul de poliție de la malul mării va funcționa cu un singur adjunct, și acela interimar, respectiv comisarul șef Nicolae Simion, fost șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Informația că niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină media necesară promovării concursului a stârnit deja reacții în rândul sindicaliștilor. „Un astfel de om dispune cercetări disciplinare prealabile ale polițiștilor!”, a declarat pentru „Cuget Liber” Daniel Constantin Avasilcăi, liderul Sindicatului Europol Constanța, cu referire la comisarul șef Marin Dincă. De altfel, este de notorietate că sindicaliștii au depus mai multe reclamații cu privire la atitudinea și modul deficitar în care ar relaționa șeful Poliției Mangalia cu subordonații.

Potrivit unor surse din rândul polițiștilor, întrebări privind activitatea profesională, respectiv recompensele la care au dreptul polițiștilor, capitol din Statutul Polițistului, noțiuni din Planul unic de siguranță publică sau enumerarea categoriilor de bunuri care nu sunt introduse în camera de corpuri delicte l-ar fi pus în încurcătură pe candidatul constănțean la funcția de adjunct al IPJ. „Nu a știut să răspundă despre recompense, pentru că nu le acordă, doar dispune cercetări disciplinare” - acuză surse din rândul polițiștilor.

În consecință, după două concursuri desfășurate și două amânări, funcția de adjunct la IPJ Constanța este, în continuare, vacantă.

Odiseea unui concurs, la IPJ Constanța

Aşa cum prezentam şi în ediţii anterioare ale ziarului „Cuget Liber“, organizarea acestui concurs poate fi descrisă ca fiind o veritabilă odisee. Funcţia a fost ocupată de interimari de mai bine de şase ani – mai precis din noiembrie 2016, de când a ieşit la pensie comisarul şef Adrian Rapotan, cel mai longeviv poliţist într-o funcţie de conducere. Organizat iniţial în aprilie 2022, nu a fost promovat de niciunul dintre cei trei poliţişti înscrişi la acea dată. Ulterior, a fost anunţat pentru 9 august, pentru a fi amânat, cu doar câteva zile înainte de ziua respectivă, pentru 25 august. Nici la data respectivă nu s-a ţinut, căci, cu doar o zi înainte, Poliţia Română anunţa suspendarea lui şi amânarea pentru o dată ulterioară, neprecizată, motivând că membrii comisiei de examinare sunt aglomeraţi şi obosiţi.



Unul dintre candidații pentru șefia IPJ Dolj a obținut 1,13!


Se impune remarcat că inclusiv la celelalte concursuri pentru funcții de conducere la nivelul inspectoratelor de poliție s-au luat note mici. De exemplu, pentru ocuparea funcției de șef IPJ Călărași s-au înscris cinci candidați, dar s-au prezentat doar doi la proba interviului; unul a obținut 5,43, iar celălalt 3,06. Nici funcția de șef al IPJ Dolj nu a fost ocupată, căci niciunul dintre cei doi candidați înscriși nu a obținut notă de trecere: unul a primit 5,70, iar al doilea – 1,13, cea mai mică notă din această sesiune de concursuri, de până acum. Doar la IPJ Olt concursul a adus un nou șef a unității, care a reușit să-l promoveze la limită, cu 7,08. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3732 secunde