Iată ce decizie au luat judecătorii în cazul directorului Dorinel Colgiu! El este acuzat de trafic de influență după ce a fost prins în flagrant că primea 60.000 de lei

3015
Iată ce decizie au luat judecătorii în cazul directorului Dorinel Colgiu! El este acuzat de trafic de influență după ce a fost prins în flagrant că primea 60.000 de lei - dorucolgiubun-1720595599.jpg

Articole de la același autor

UPDATE -  Magistraţii de la Tribunalul Constanța au respins propunerea procurorilor DNA privind luarea măsurii arestului preventiv față de Dorinel Colgiu, director la SC Goldterm SA Mangalia, reținut, ieri, de procurorii DNA şi au decis plasarea acestuia sub control judiciar. Cu toate acestea, procurorii de la DNA au anunţat că vor face ataca decizia la instanţa superioară.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului COLGIU DORINEL director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.

În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iulie 2024, inculpatul Colgiu Dorinel urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Miercuri, Colgiu va fi prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4623 secunde