Patru decenii de tradiții și profesionalism, la Grupul 335 Sprijin Logistic Mangalia

2670
Patru decenii de tradiții și profesionalism, la Grupul 335 Sprijin Logistic Mangalia - x-mangalia-aniversare-grup2-1680354822.jpg

Articole de la același autor

Grupul 335 Sprijin Logistic din Mangalia a marcat vineri, 31 martie, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Auraș Liviu Coman, 40 de ani de tradiție și profesionalism. De asemenea, la ceremonia militară au participat și comandantul Bazei Logistice Navale „Pontica”, comandor Milu-Constantin Zaharia, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, foști comandați ai unității, cadre mlitare în rezervă, foști angajați care au avut o contribuție însemnată în dezvoltarea unității, precum și actualul personal al grupului.

Principalele misiuni ale Grupului 335 Sprijin Logistic sunt reprezentate de asigurarea cu bunuri materiale de toate categoriile pentru unităţile din asigurarea logistică, asigurarea logistică a navelor din arondare, pentru participarea la misiuni naționale și internaționale, realizarea transporturilor de personal și materiale aferente sprijinului logistic, recepția, depozitarea și gestionarea bunurilor materiale, întreţinerea cazărmilor şi instalaţiilor portuare din administrare, participarea cu forțe și mijloace la sprijinul populației civile, la limitarea și înlăturarea dezastrelor în situații de urgență, precum și mentenanţa, conservarea și întreţinerea materialelor din depozitare.

În urmă cu 40 de ani, la data de 30.03.1983, a luat fiinţă Baza 335 Reparaţii şi Aprovizionare, unitate logistică care avea ca atribuţii asigurarea logistică a unităţilor din compunerea Brigăzii 29 Vedete. Pe data de 01.03.1994, a intrat în vigoare un nou stat de organizare, iar noua denumire a unităţii a devenit Baza 335 Logistică.

În anul 2002, Baza 335 Logistică s-a transformat în Secţia 335 Logistică şi a intrat în compunerea Bazei 1 Maritime Constanţa, iar din data de 01.05.2005, în cea a Bazei Navale, fiind structura care asigura logistic unităţile de nave din subordinea Comandamentului Flotei şi Comandamentului Bazei Navale dislocate în Portul Militar Mangalia. Începând cu data de 01.06.2010, unitatea a intrat în compunerea Bazei Logistice Navale şi totodată a luat în subordine Depozitul 305 Mixt Mangalia.

Misiunile și obiectivele Forțelor Navale Române, corelate cu cerinţele și necesitățile actuale, au determinat ca, la data de 01.09.2022, Secția 335 Logistică să se transforme în Grupul 335 Sprijin Logistic, unitate de nivel regiment.  

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3126 secunde