Pedepse mai mari pentru agresorii de copii. Se elimină suspendarea executării pedepsei

305
Pedepse mai mari pentru agresorii de copii. Se elimină suspendarea executării pedepsei - agresorii-de-copii-1716899706.jpg

Articole de la același autor

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, anunţă un proiect de lege pe care l-a iniţiat că agresorii de copii vor primi pedepse mai mari pentru faptele lor, astfel că, pentru punerea în primejdie gravă a vieţii sau a integrităţii unui minor se vor executa 5-10 ani de închisoare, faţă de 3-7 ani cât este prevăzut în legislaţia actuală.


Creşterea acestor pedepse e pentru o mai bună protecţie a celor mici, care pot creşte frumos doar într-un mediu sigur, lipsit de violenţă, mai spune președintele PNL.


„Agresorii de copii vor primi pedepse mai mari pentru faptele lor. Pentru punerea în primejdie gravă a vieţii sau a integrităţii unui minor se vor executa 5-10 ani de închisoare, faţă de 3-7 ani cât este prevăzut în legislaţia actuală. Prin această majorare, am urmărit eliminarea suspendării pedepsei, permisă de sistemul judiciar dacă sentinţa este de maxim 3 ani”, a scris preşedintele PNL într-o postare pe Facebook.


„Am scris proiectul de lege gândindu-mă la efectul dezastruos pe care îl are asupra copilului un părinte sau tutore care consumă droguri. Această situaţie devine o circumstanţă agravantă, ce majorează sentinţa la 7-12 ani închisoare. Obiectivul meu: descurajarea consumului de substanţe psiho-active de către persoanele responsabile de copii”, precizează Ciucă.


Potrivit lui Ciucă, „creşterea acestor pedepse e pentru o mai bună protecţie a celor mici, care pot creşte frumos doar într-un mediu sigur, lipsit de violenţă. Am convingerea că, protejând dezvoltarea armonioasă a copiilor, investim în viitorul României”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3728 secunde