Polițiștii locali își apără interesele. "Și noi avem facultate! Să rămână Miliția Circulație să facă ordine pe străzi"

9145
15
Polițiștii locali își apără interesele.
Publicat de Cuget Liber, săptămâna trecută, în ediția online, articolul cu titlul "Polițiștii locali, făcuți praf! «Se cheltuie o grămadă de bani pe ei, nu au nicio pregătire»" a generat o serie impresionantă de comentarii din partea cititorilor noștri. 


Sunt păreri pro și contra. Unii susțin că Poliția Locală este extrem de utilă, alții îi contestă existența. Un punct de vedere foarte pertinent este acela că instituția trebuie să funcționeze în continuare, dar sub o altă denumire, gen Corpul Gardienilor Publici. 


Sunt cititori care consideră că "localii" nu au studiile necesare pentru a fi asimilați cu polițiștii. "Gardienii nu au pregătirea profesională, psihologică și militară pentru a fi numiți polițiști", scrie Elena L., în timp ce un alt cititor îi trimite să păzească parcurile și cimitirele, acolo unde "sunt buni". 


Pe de altă parte, prin vocea Mariei N., polițiștii locali se apără și spun că au studii de specialitate, parte dintre ei fiind chiar absolvenți de facultate, unde au urmat cursuri, după cum susțin chiar ei, similare cu cele de la Academia de Poliție. 


"Aș dori să știu ce se va întâmpla cu toți absolvenții care au terminat specializarea poliție locală din cadrul facultăților (deși există în țară doar câteva) și nu au un loc de muncă? Să știți că polițiștii locali sunt foarte pregătiți! Materiile sunt asemănătoare cu ceea ce se învață la academie, au și trageri și se face practică. Precizez faptul că am ieșit șefă de promoție și încă nu am găsit un loc de muncă în Poliția Locală", scrie Maria N.. 


Un alt cititor, cel mai probabil angajat în sistem, spune că Poliția Locală este extrem de utilă, cu atât mai mult cu cât a preluat multe dintre atribuțiile Poliției Române. 


"Poliția Locală se ocupă de traficul rutier. Dacă nu suntem competenți, de ce dirijăm noi traficul? Să rămână Miliția Circulație să facă ordine pe străzi", este de părere Radu T.. 
Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Costi
15 mai 2017
Aloo gardienilor

Eu nu mai dau doi bani pe povestea cu studiile superioare ca in ziua de azi oricine are facultate si cunosc foarte multi oameni care stiu meserie fara studii superioare. Chestia e alta eu vreau doar sa nu mai foloseasca insemnele politiei nationale.Am observat odata o faza cand nu a facut fata cu unu care nu ii dadea CI repede a sunat la sectia politiei nationale sa i se acorde sprijin si asta s-a datorat din cauza limbajului , observandu-se foarte bine si in videoclipul care a circulat zilele acestea pe retelele de socializare.

Costi
15 mai 2017
comparatie

Si vroiam sa mai specific pt domnisoara Maria N nu compara Academia cu facultate de administratie publica pe care o faceti voi pe bani . E diferenta foarte mare intre cele doua.

Miki
15 mai 2017
Politia locala

Nu va e rusine sa comparati Academia de politie cu studiile de doi bani de la ovidius? Se vede in trafic, cand sunteti voi in trafic se blocheaza tot. Sa nu mai vorbim ca va incalcati grav atributiile. Sunt multe de spus.

Politist
15 mai 2017
Eveniment

Unde faceti voi circulatie?vreau si eu sa vin sa va vad.mai bine va schimbati vestele cu unele portocalii si va dati jos caschetele albe pe care nu aveti voie conform legii sa le purtati.caschete albe poarta doar pilitia rutira si atat.

Alex
15 mai 2017
Din Constanta

Au atat de multe studii superioare si respecta atat de bine legile , incat doua tipe , la vreo 23-27 de ani , parca luate cu forta de pe podiumul unei prezentari de moda , inalte ..subtirele si fragile ... m au vazut pe mine parcat pe o zona hasurata unde era stationarea interzisa ...si s-au gandit ele asa blondinele , sa parcheze pe singurul loc de parcare pentru persoanele cu handicap care era fix in spatele masinii mele ...ghici ce ? Ca sa mi dea amenda ! Pai cum ai frate tupeul sa vi la mine sa mi dai amenda pe interzis ,cand tu ca organ iti lasi masina tot pe o zona care nu iti este destinata ... si auzi la ele , ca cica dansele au voie , ca sunt in misiune ! Ba esti nebun , pai inca putin si or sa le trimita in Afganistan daca mai invata cativa termeni dastia care n au nici o treaba cu pândaria ieftina care au invatat o ele ....

Alex
15 mai 2017
Constangeles

Si acum serios oameni buni ... ce naiba cauta unele ca astea in Politie ? Pai daca dau de cativa bronzati cu tupeu pe ei si putin beti ... care fac scandal , au astea doua tupeul sa coboare din masina la ei ? Pai daca nu investesc aia o bataie in ele , si bonus l e mai fac si posta ... ce naiba , despre ce vorbim ... macar daca l e puneau superiorii cu un barbat pe masina ...dar asa doar ele singure , in afara de a arde gazul prin oras , nu s in stare de nimic

Eleanor Rosvelt
15 mai 2017
Cine are creier, sa priceapa!!!

"Mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile mici discuta oamenii"

Gura targului
15 mai 2017
Cat e halatu?

Si marmota invelea ciocolata...

Mihai
15 mai 2017
No comment!

Observ ca unii, in afara de postarile facebook, nu au citit niciodata o carte. Gramatica este o necunoscuta!

Gogaie gogulete
15 mai 2017
Apologia discutiei

Tot soiul de absolventi de Spiru Haret, carora li se adauga ziaristi inepti si comentatori care par sa-si fi luat doctoratul la un șpriț, inainte de a lua nota de trecere la romana in liceu, se dau in barcile intelepciunii, cu dezinvoltura prostului fudul.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2422 secunde