Polițiștii locali își apără interesele. "Și noi avem facultate! Să rămână Miliția Circulație să facă ordine pe străzi"

9145
15
Polițiștii locali își apără interesele.
Publicat de Cuget Liber, săptămâna trecută, în ediția online, articolul cu titlul "Polițiștii locali, făcuți praf! «Se cheltuie o grămadă de bani pe ei, nu au nicio pregătire»" a generat o serie impresionantă de comentarii din partea cititorilor noștri. 


Sunt păreri pro și contra. Unii susțin că Poliția Locală este extrem de utilă, alții îi contestă existența. Un punct de vedere foarte pertinent este acela că instituția trebuie să funcționeze în continuare, dar sub o altă denumire, gen Corpul Gardienilor Publici. 


Sunt cititori care consideră că "localii" nu au studiile necesare pentru a fi asimilați cu polițiștii. "Gardienii nu au pregătirea profesională, psihologică și militară pentru a fi numiți polițiști", scrie Elena L., în timp ce un alt cititor îi trimite să păzească parcurile și cimitirele, acolo unde "sunt buni". 


Pe de altă parte, prin vocea Mariei N., polițiștii locali se apără și spun că au studii de specialitate, parte dintre ei fiind chiar absolvenți de facultate, unde au urmat cursuri, după cum susțin chiar ei, similare cu cele de la Academia de Poliție. 


"Aș dori să știu ce se va întâmpla cu toți absolvenții care au terminat specializarea poliție locală din cadrul facultăților (deși există în țară doar câteva) și nu au un loc de muncă? Să știți că polițiștii locali sunt foarte pregătiți! Materiile sunt asemănătoare cu ceea ce se învață la academie, au și trageri și se face practică. Precizez faptul că am ieșit șefă de promoție și încă nu am găsit un loc de muncă în Poliția Locală", scrie Maria N.. 


Un alt cititor, cel mai probabil angajat în sistem, spune că Poliția Locală este extrem de utilă, cu atât mai mult cu cât a preluat multe dintre atribuțiile Poliției Române. 


"Poliția Locală se ocupă de traficul rutier. Dacă nu suntem competenți, de ce dirijăm noi traficul? Să rămână Miliția Circulație să facă ordine pe străzi", este de părere Radu T.. 
Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Albert Camus
15 mai 2017
Ptr cei care insista!

"Prostia are talentul de a fi insistenta"

Popa
15 mai 2017
Falși politisti

SA fie o delimitare clara,nu poți sa folosești aceleași însemne ca ale politiei naționale! Nu exista în lume nicăieri aceste asemănări!

Popa
15 mai 2017
Falși politisti !!!

SA fie o delimitare clara,nu poți sa folosești aceleași însemne ca ale politiei naționale! Nu exista în lume nicăieri aceste asemănări!

Sorin
15 mai 2017
****

Prostia nu are limite...unii vor sa demonstreze, perseveramd in prostie si insistand sa arate cat este de prost.

Nicu
24 iulie 2017
Salut

Unii ca sa piara spun ca facultatea e mai presus ca o pregatire militara..cu zeci de trageri si practica .... Normal..cand te simti..semnalizezi. Desfintarea si atat. Sunt atatea institutii care au atributii in op,precum si firme de securitate care sunt mai serioase decat gardienii

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4663 secunde